1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Blueslegenda Buddy Guy ja Eppu Normaali Imatra Big Band festivaaleille

Jazzin jättiläiset pianisti McCoy Tyner ja saksofonisti Joe Lovano sekä blueskitaristi Buddy Guy ovat kesän 2010 Imatra Big Band Festivalin kansainvälisesti tunnetuimmat huippuartistit.

Kotimaan uutiset
Eppu Normaali
Harri Hinkan valokuva Eppu Normaali -yhtyeestä.YLE

Lukuisia Grammy-palkintoja saaneen kolmikon ohella Imatran ensi kesän festivaalilla esiintyvät myös afro-beatin valtiaisiin kuuluva Manu Dibango, brittigrooven uranuurtajiin lukeutuva Brand New Hevies alkuperäiskokoonpanollaan sekä big band musisoinnin kärkiorkestereihin lukeutuva Space Jazz Orchestra (Nato Big Band).

IBBF:n päätöslauantain ohjelmisto ei ole vielä valmis, mutta muiden iltojen varmistuneita esiintyjiä ovat Eppu Normaali, Riku Niemi Orchestra, Tuomo Prättälän 10-henkinen bändi, Wendel Brunious New Orleans Stompers USA:sta, virolainen Modern Fox, Torbjörn Risager Blues Band Tanskasta, Heikki Silvennoinen Band, Pelle Miljoona Unabomber, Vesterinen yhtyeineen ja Miss Saana & Missionaries.

IBBF:n artistilistassa ovat myös jo aiemmin julkistetut The Baseballs Saksasta sekä kotimaiset Popeda, Maija Vilkkumaa, Ladies First Big Band, Teddy & The Tigers ja Jam Rock Band.

Kaikki edellä mainitut kokoonpanot nähdään BB-Klubin suurtelttassa. Konsertteja on myös BB-kadulla, ravintoloissa ja m/s Camillalla ja niiden esiintyjälista julkistetaan myöhemmin.

Samoin sunnuntaina 4.7. pidettävän gospel-päivän sisällöstä tiedotetaan myöhemmin, kunhan kaikki yksityiskohdat ovat valmiit.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala

Lue seuraavaksi