Huippujuristi Sundströmin talousrikosjutut hovioikeuteen

Huippujuristi Zacharias Sundströmin talousrikossyytteet menevät hovioikeuden käsittelyyn. Käräjäoikeus langetti Sundströmille syksyllä kaksi tuomiota talousrikoksista. Sundström valitti molemmista tuomioista.

talous

Ensimmäisessä tapauksessa Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Sundströmin neljän kuukauden ja 15 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä veropetoksesta.

Oikeuden mukaan Sundström oli antanut verottajalle valheellisen veroilmoituksen hallinnoimansa, Jerseyn saarella kotipaikkaansa pitävän Havsudden Settlement -yhteisön vuokratuloista ja luovutusvoitoista.

Muutama viikko myöhemmin käräjäoikeus tuomitsi Sundströmin vuoden ja neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen velallisen epärehellisyydesta ja kirjanpitorikoksesta.

Tapaus liittyi kymmenen vuoden takaiseen asianajotoimiston konkurssiin. Oikeuden mukaan Sundström siirsi entisen yhtiökumppaninsa kanssa vuosina 1998 - 1999 yhtiöstä laittomasti rahaa yhteensä noin 600 000 euroa.

Sundströmin entinen yhtiökumppani tuomittiin niin ikään vuoden ja neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen, ja myös hän valitti hovioikeuteen.

Zacharias Sundström on toiminut asianajajana lukuisissa korkean profiilin oikeusjutuissa. Hän on aikoinaan avustanut muun muassa teleurkinnasta epäiltyä Soneran entistä toimitusjohtajaa Kaj-Erik Relanderia sekä STS-pankin konkurssivyyhdin yhteydessä pankin entistä pääjohtajaa Ulf Sundqvistia.

Lähteet: YLE Uutiset