1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Energiapolar

Energiapolar myy hintavinta sähköä

Lappilainen sähkönmyyntiyhtiö Energiapolar myy Suomen kalleinta sähköä. Hintavertailun tehnyt Energiamarkkinavirasto muistuttaa, että sähköntoimittajan kilpailuttamisella voi säästää keskimäärin jopa 185 euroa vuodessa.

Energiapolar
YLE / Pekka Sipilä

Energiamarkkinaviraston tekemän vertailun mukaan Energiapolarin paikallinen toimitusvelvollisuushinta sähkölämmitteiselle talolle on 1 274 euroa vuodessa. Vertailun halvimman, Jylhän Sähköosuuskunnan, hinta sähkölämmittäjälle on puolet pienempi, 658 euroa vuodessa. Vertailussa on laskettu 18 000 kWh kuluttavalle sähkölämmittäjälle.

Energiapolarin ilmoittama paikallinen toimitusvelvollisuushinta 5 000 kWH kuluttavalle kotitaloudelle on myös vertailun kallein, 412 euroa vuodessa. Tässäkin vertailussa huokein on Jylhän Sähköosuuskunta, jonka hinta on 240 euroa vuodessa.

Energiamarkkinavirasto muistuttaa, että sähköntoimittajan kilpailuttamalla kotitaloudet voivat säästää keskimäärin 50 euroa ja sähkölämmittäjät keskimäärin 135-185 euroa vuodessa kilpailuttamalla sähköntoimittajansa.

Hintatiedot perustuvat internet-palveluun www.sahkonhinta.fi (siirryt toiseen palveluun) eri sähkönmyyjien ilmoittamiin toimitusvelvollisuushintoihin. Hintatiedot on kerätty 14.1.2010 ja ne sisältävät 22 prosentin arvonlisäveron.

Lähteet: YLE Lappi

Lue seuraavaksi