1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. elokuvat

Käräjävuorentie-elokuva etsii näyttelijöitä

Nuoret elokuvantekijät ryhtyvät tekemään Etelä-Pohjanmaalle sijoittuvaa sukutarinaa, johon etsitään parhaillaan näyttelijöitä. Koekuvauksia on Seinäjoella ja Kurikassa helmikuussa.

Etelä-Pohjanmaalla on käynnistynyt uusi elokuvahanke. Käräjävuorentie-työnimellä kulkeva elokuva kokoaa yhteen elokuvanteosta kiinnostuneita ihmisiä, sekä harrastajia että ammattilaisia.

Parhaillaan elokuvalle etsitään näyttelijöitä. Käräjävuorentie on tarina yhteisöllisyydestä ja välittämisestä. Käräjävuorentie kuvataan ensi kesäkuussa. Elokuvan tuotannolle haetaan apurahoja ja paikallisia yrityksiä toivotaan sponsoreiksi.

Etelä-Pohjanmaalla järjestetään elokuvaa varten kahdet koekuvaukset, joissa haetaan näyttelijöitä. Seinäjoella koekuvaukset ovat 6. helmikuuta ja Kurikassa 7. helmikuuta. Elokuvantekijät hakevat Pohjanmaalta erityisesti 40-60 -vuotiaita miehiä ja naisia. Toinen ikäryhmä on 20-30 -vuotiaat.

- Lisäksi tarvitaan noin 80-vuotias naisnäyttelijä pääosan esittäjän mumman rooliin, kertovat elokuvan ohjaajat Anna Peräaho ja Essi Jaskari.

Käräjävuorentie -tarina kertoo espoolaissyntyisestä Samu Käräjävuoresta, jonka äiti kuolee tarinan alussa ja Samusta tulee 30-vuotias orpo. Samu kätkee surunsa ja lähtee työkeikalle Etelä-Pohjanmaalle haastattelemaan lupaavan muusikon uran jättänyttä Suvia. Samalla Samu tutustuu jo aiemmin kuolleen isänsä puoleiseen sukuun Pohjanmaalla.