1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Jay Leno halusi eroon tv-sopimuksestaan

Jay Leno on kommentoinut NBC-kanavan talk show -kohua. Hän kertoi maanantaina, että halusi eroon ohjelmasopimuksestaan. Samalla Tonight Show'n jättävän Conan O'Brienin fanit ovat osoittaneet mieltään suosikkinsa tukemiseksi.

viihde
Yhdysvaltain presidentin George Bushin vaimo Laura Bush Jay Lenon vieraana Tonight Shows'sa vuonna 2005.
Armando Arorizo/EPA

Jay Leno on ollut suhteellisen vaitonainen viime viikkoina, kun julkisuudessa on kohistu hänen paluustaan Tonight Show'n isännäksi. Myöskin useat amerikkalaiskoomikot ovat tölvineet Lenoa siitä, että hänen takiaan Conan O'Brien menettää paikkansa suositussa ohjelmassa.

Maanantaina Jay Leno kertoi, että hän oli pyytänyt NBC-kanavaa purkamaan häntä koskevan ohjelmasopimuksen kaksi kertaa. Ensimmäisen kerran näin tapahtui vuosi sitten, kun Conan O'Brien astui hänen tilalleen Tonight Show'ssa. Toinen oli tänä vuonna, kun hänen oma Jay Leno Show'nsa lopetettiin. Molemmilla kerroilla NBC oli kieltäytynyt sopimuksen purkamisesta. Lenon mukaan tv-kanava oli myös vakuuttanut hänelle, että O'Brien suostuu siirtymään myöhempään lähetyskohtaan. Hän myös kutsui O'Brienia herrasmieheksi ja hyväksi tyypiksi.

- En ole vihamielinen häntä kohtaan. Tämä on bisnestä. Jos katsojaluvut eivät ole tarpeeksi hyvät, sinut otetaan pois televisiosta, Jay Leno sanoi.

Maanantaina myös 300 Conan O'Brienin -fania osoitti mieltään Universal Studiosin edustalla Los Angelesissa. Ihmiset huusivat iskulauseita, joissa osoitettiin tukea O'Brienille tai mollattiin Lenoa. Conan O'Brienkin ilmantui hetkeksi paikalle juoksemalla pitkin katua ja aiheuttamalla kaaoksen. Myöhemmin hän vilkutti faneilleen talon katolta ja hänen henkilökuntansa jakoi ihmisille ilmaista pizzaa.

Lähteet: Reuters, YLE Uutiset

Lue seuraavaksi