Retretti etsii uutta kohdeyleisöä lapsiperheistä

Taidekeskus Retretti tarjoaa ensi kesänä lapsiperheille värikylläisiä maalauksia ja taidetyöpajoja luolastossa. Työpajojen materiaalina on kivi. Kaarina Alstan maalaukset taas houkuttavat sadunomaisuudellaan.

kulttuuri
Kaarina Alsta: Lelukauppa
Kaarina Alsta: LelukauppaKaarina Alsta

Taidekeskus Retretti esittelee kesällä 2010 kaksi lapsiperheille suunnattua kokonaisuutta. Kuvataiteilija Kaarina Alstan näyttelyssä värikylläiset, naivistiset maalaukset vievät katsojan fantasiamaailmoihin, joista löytyy niin erilaisia eksoottisia kasveja, kukkia, eläimiä, avaruusaluksia kuin kuumailmapallojakin. Retretin luolastoon valmistuu Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto, Artemian työryhmän suunnittelema ja toteuttama lasten työpaja nimeltä Kiveen kuvattu.

Naivismia balilaisittain

Kaarina Alsta on yksi persoonallisimpia naivistisia taiteilijoitamme. Fantasia, esittävyys, yksityiskohtien runsaus, eksoottiset kasvit ja eläimet yhdistyvät niissä värikkäiksi ja humoristisiksi kokonaisuuksiksi. Hänen teoksensa ovat usein myös hyvin epäsuomalaisia. Taiteellisesti hänen sukulaissielujaan on helpompi löytää esimerkiksi Balin Ubudista tai tansanialaisten tingatinga-taiteilijoiden joukosta kuin Suomesta.

Alstan maalaukset avautuvat helposti. Tarkkaavainen katsoja löytää niistä syvempiä kerroksia, joista paljastuu taiteilijan huoli ympäristöstämme. Alstan maalaukset kiehtovat niin lapsia kuin aikuisiakin.

Kiveen vangittu mielikuvitus

Retretin luolastoon valmistuu kesäksi lasten työpaja, jonka sisustuksen suunnittelee ja toteuttaa Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto, Artemia. Työpajassa pienet ja isommat näyttelyvieraat perehdytetään kivimaalauksen saloihin. Aiheet kivitöihin tulevat Retretin näyttelyiden teoksista ja maalareiden mielikuvituksesta. Valmiit kivimaalaukset lapset saavat mukaansa.

Retretin näyttelyt ovat avoinna 3.6. - 29.8.2010.

Lähteet: YLE Uutiset / Päivi Puukka