1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

U2 ja Jay-Z tekivät Haiti-hyväntekeväisyyskappaleen

U2 ja räppäri Jay-Z ovat tehneet hyväntekeväisyyskappaleen, jolla kerätään rahaa Haitin maanjäristyksen uhreille. BBC:n mukaan kappale saatiin valmiiksi jo viime viikolla.

viihde
Jay-Z
EPA / STEVE C. MITCHELL

U2:n kitaristi The Edge kertoi irlantilaisen radiokanavan haastattelussa, että he sävelsivät ja nauhoittivat kappaleen valmiiksi viime viikolla. Idea kappaleen tekemiseen tuli tuottaja Swizz Beatzilta, joka halusi tehdä jotain Haitin hyväksi. Kappale on tulossa näillä näkymin myyntiin ainakin iTunes-verkkomusiikkipalvelussa ja siitä saadut varat ohjataan haitilaisten auttamiseen.

Vielä ei ole varmaa esittävätkö U2 ja Jay-Z uuden kappaleensa perjantain hyväntekeväisyysohjelmassa, vaikka heidän on ilmoitettu olevan mukana. Näyttelijä George Clooneyn järjestämässä ja juontamassa ohjelmassa nähdään useita maailmanluokan tähtiä kuten Sheryl Crow, Sting, Mary J. Blige, Shakira ja Bruce Springsteen. Esityksiä lähetetään eri paikoista kuten Lontoosta, Los Angelesista ja New Yorkista. Lähetyksen aikana kerätyt varat menevät hyväntekeväisyysjärjestöille, jotka tarjoavat apua Haitissa.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi