Nyt haetaan Suomen kitarasankaria

Suomen ensimmäisen Kitarasankarin tittelin voittajan haku on alkanut. Kisa on avoin kaikille täysi-ikäisille kitaristeille. Kilpailun voittajalle luvataan keikkoja ja levytysmahdollisuus.

kulttuuri
Markus Vanhala opettaa nuoria sähkökitaransoiton saloihin.YLE / Arttu Horttanainen

Melodia Oy:n lanseeraamaan Kitarasankarit-kisaan voi osallistua kolmella eri tavalla: lähettämällä YouTube –taltioinnin, perinteisen video- tai DVD–taltioinnin, tai osallistumalla johonkin kolmesta klubitapahtumasta, jotka pidetään Helsingissä, Turussa ja Tampereella helmi- ja maaliskuun aikana. Kilpailijoiden tulee olla täysi-ikäisiä, mutta ei yläikärajaa ei ole.Karsintatapahtumissa on mukana kaikissa vaiheissa live-yhtye. Kilpailuun voivat osallistua sekä harrastajat että ammattilaiset.

Raisiosta Suomen kitarakaupunki

Alkukarsintojen jälkeen on vuorossa semifinaali, joka pidetään Turussa huhtikuun puolessa välissä. Siinä valitaan osallistujat Raision finaaliin. Voittajan valintaan osallistuvat sekä raati että yleisö. Säestysbändinä on Lenni-Kalle Taipaleen kokoonpano tunnetuin solistein.

Raision kaupunki on panostanut vahvasti asiaan, tavoitteenaan kehittyvä suurtapahtuma. Oulu on ilmakitarakaupunki, ja Ikaalinen kytketään harmonikkaan. Raisio haluaa olla jatkossa kitarakaupunki.

Kilpailun voittajalle on tiedossa mm. keikkoja ja levytysmahdollisuus.

Lähteet: YLE Uutiset / Päivi Puukka