1. yle.fi
  2. Uutiset

Espoon sieppauksesta tuomiot ensi kuussa

14-vuotiaan sieppausoikeudenkäynti jatkui keskiviikkona Espoon käräjäoikeudessa loppulausunnoilla. Oikeus lukee tuomiot seitsemälle syytetylle 10. helmikuuta. Uhrin asianajaja on vaatinut toiselle pääsyytetyistä pidempää vankeusrangaistusta kuin syyttäjä. Uhri vaatii myös kymmenientuhansien eurojen korvauksia.

Kotimaan uutiset

Syyttäjä Markku Ahonen vaatii 26- ja 23-vuotiaille pääepäillyille kuuden ja viiden vuoden vankeusrangaistuksia törkeästä ryöstöstä, törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä vapaudenriistosta.

Asianomistajan avustajan, asianajaja Atte Niemen mielestä päätekijät pitäisi tuomita kumpikin vähintään kuudeksi vuodeksi vankeuteen. Niemen mukaan he ovat samanasteisesti osallistuneet rikokseen.

Ahosen mukaan toinen pääsyytetyistä puolestaan pyrki keskiviikkona oikeudessa vähättelemään teon juridista puolta ja vaati, että vankeusrangaistus olisi enintään kaksi vuotta. Toinen pääsyytetyistä puolestaan katsoi, että hänen tuomionsa pitäisi vastaavasti olla alle kaksi vuotta.

Avunannosta tai törkeästä avunannosta sieppaukseen on syytettynä viisi muuta nuorta aikuista. Sieppauksesta käytetyn auton kuljettajalle syyttäjä vaatii kolmen vuoden vankeustuomiota. Myös neljälle muulle avunannosta syytetylle vaaditaan vankeustuomioita, Niemi kertoo. Hän huomauttaa, että on erityisen kiinnostavaa kuulla, miten oikeus suhtautuu asunnon haltijaan, joka salli väkivaltaisuuksien tapahtua kodissaan.

Uhri vaatii syytetyiltä lisäksi noin 35 000 euron korvauksia.

Tuomio annetaan 10. tammikuuta.

Ahonen: Urani rankin juttu

Syyttäjä Markku Ahonen sanoo YLE Uutisille, että sieppausjuttu on hänen 30-vuotisen uransa rankin.

Tapahtumat saivat alkunsa lokakuussa kauppakeskus Sellon edustalla. Pojalle oli tullut sanaharkkaa tuntemattoman pariskunnan kanssa.

Kiistelyn jälkeen pariskunnan epäillään kutsuneen paikalle tuttaviaan, joiden avulla heidän epäillään kaapanneen pojan autoonsa, ajeluttaneen häntä ympäri Espoota ja pahoinpidelleen eri tavoin.

Syyttäjän mukaan poika oli lopuksi viety Viherlaaksossa sijaitsevaan asuntoon, josta hän vapautui vasta 15 tunnin jälkeen seuraavana aamuna. Poika sai pahoinpitelystä vakavia vammoja, ja hänen omaisuuttaan ryöstettiin.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi