Pohjois-Karjalasta kajahtaa matkamessuilla

Pohjois-Karjala on jälleen näyttävästi esillä matkamessuilla. Helsingissä torstaina käynnistyvät Matka 2010-messut ovat maakunnan markkinoijille alkuvuoden tärkein tapahtuma.

messut
Karjalanpiirakkaa
Yle

Pohjois-Karjalalla on vahva edustus Matka 2010 -messuilla. Maakunnasta on mukana 70 esittelijää ja messuosaston rakentamiseen on käytetty liki 50 000 euroa.

- Matka 2010 on Pohjoismaiden suurin matkailuaiheinen messutapahtuma. Se on ainutkertainen mahdollisuus olla esillä, hehkuttaa Karelia Expert Matkailupalvelu Oy:n myynti- ja markkinointipäällikkö Jaakko Löppönen.

Löppösen mukaan tuleva viikonloppu on tärkeä matkailualan toimijoille, koska Matka 2010 on ainoa tapahtuma, jossa yrittäjillä on mahdollisuus saavuttaa samalla ammattiyleisö ja muu yleisö. Tapahtumassa myydään muun muassa kymmeniä Pohjois-Karjalan matkoja.

Limenvihreää ja Reino-tossuja

Pohjois-Karjalan osasto pyrkii erottautumaan muista näkyvyyden tavoittelijoista muun muassa värikkään ulkoasun avulla. Koko messuosasto on puettu Pohjois-Karjalan yhteismarkkinointihankkeen teemaväreihin. Esittelijöillä on yllään limetinvihreät t-paidat ja jalassaan Reino-tossut.

- Meillä on myös maailman suurimmat Reino-tossut esillä, myynti- ja markkinointipäällikkö Jaakko Löppönen kehaisee.

Löppösen mukaan Pohjois-Karjalan osastolla on tänä vuonna yhdessä matkailupuoli ja ruokapuoli.

- Ruokapuolella paistetaan karjalanpiirakoita ja tarjotaan sieniherkkuja sekä mehua.

Helsingin Matka 2010 -messut avaavat ovensa yleisölle perjantaina. Torstaina ohjelmassa on Pohjois-Karjalan osaston tiedotustilaisuus, jossa julkistetaan muun muassa Suomen Kivikeskuksen kesän näyttelyohjelma.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala