Sarjakuvakauppa yhdistää alan tekijät

Petteri Oja on pitänyt sarjakuvapuotia ja sarjakuvakustantamoa Turussa. Nyttemmin Petteri on lyöttäytynyt yhteen kahdeksan muun sarjakuvan tekijän ja harrastajan kanssa ja tällä porukalla kaupunkiin syntyy uusi sarjakuvakauppa perjantaina. Mukana on muiden muassa Kiroilevan siilin tekijä Milla Paloniemi.

sarjakuvat
YLE Turku / Kalle Talonen

Petteri Oja kertoo, että hänen yhden miehen kauppansa kyllä tuotti voittoa, mutta elannon hankkimiseksi oli tehtävä muitakin töitä. Sen verran pienet kotimaisen pienkustantamosarajakuvan markkinat olivat.

Porukalla parempaa

Yhdeksän sarjakuvaihmisen firmalla on vissejä synergiaetuja: nyt kauppaan löytyy myyjä aina tarvittaessa, porukassa syntyy ajatuksia ja erilaiset asiantuntemukset ja lahjat tukevat toisiaan.

- Esimerkiksi Milla on taitava graafikko, mitä minä en taas osaa lainkaan, Petteri mainitsee.

Milla Paloniemen taitoja on käytetty Turun sarjakuvakaupan ulkoasun luomisessa. Hän on luonut kaupan logon ja suunitellut liikkeen interiöörin.

Kaupanpitäjillä on ajatus viedä liikettä alan tapahtumapaikan ja sarjakuvakeskuksen suuntaan. Ohjelmaan tulevat esimerkiksi originaalipiirrosten näyttelyt ja kirjojen signeeraukset sekä ulkomaisten sarjakuvien maahantuonti.

Korkkarista kehiin

Petteri on alunperin tutustunut sarjakuvaan Aku Ankan ja Korkeajännityksen kautta (Korkkarista tuli sarjakuvakustamon nimi Zum Teufel). Hän arvelee, että nykyään nuorten tie sarjakuvaan alkaa suositun japanilaisen mangan kautta.

- Japanilaista ja länsimaista sarjakuvaa yritetään jatkuvasti asettaa vastakkain, mutta minusta on pelkästään positiivista, että nuoret pääsevät harrastukseen kiinni.

Lähteet: YLE Turku