1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Radio sitkeästi suomalaisten ykkösmedia

Radio on kaikista uusista välineistä huolimatta edelleenkin säilyttänyt vahvan asemansa suomalaisten suosiossa. Finnpanelin teettämän Kansallisen Radiotutkimuksen mukaan radion avulla tavoitettiin viime vuonna peräti 95 prosenttia suomalaisista - joka viikko. Suosituin kanava oli YLEn Radio Suomi.

Kotimaan uutiset
YLE / Jouni Pilto

Kansallisen Radiotutkimuksen mukaan suomalaiset kuuntelevat radiota keskimäärin hieman yli kolme tuntia päivässä.

Saman tutkimuksen mukaan myös tavallinen radio on suosituin väline kuunnella radiota. Internetin kautta radiota kuuntelee ainakin silloin tällöin hieman yli kolmannes suomalaisista. Kännykän kautta radiota kuuntelee viikoIttain noin kuusi prosenttia kansalaisista.

Eniten radiota kuunnellaan päivisin ja kotona. Lisäksi tutkimus paljastaa, että joka päivä yli miljoona suomalaista on kuulolla kello 7.15:n ja 16.30:n välisenä aikana.

Merkittävää kuuntelutilastoissa on myös se, että 15 - 24-vuotiaat nuoret kuuntelevat radiota nyt jopa enemmän kuin kymmenen vuotta sitten.

- Uskon, että radion suosio Suomessa jatkuu vahvana myös uudella vuosikymmenellä, kommentoi radiota mairittelevia lukuja Finnpanelin toimitusjohtaja Lena Sandell.

YLEn Radio Suomi on suosituin

Radiokanavista ylivoimaisesti suosituin on YLEn Radio Suomi. Viikoittain se tavoittaa yli kaksi miljoonaa suomalaista ja sen kanavaosuus on noin 36 prosenttia kuuntelijoista.

Kanavalistan kakkosena ja samalla kaupallisten kanavien ykkösenä on Radio Nova noin 11 prosentin kuunteluosuudella

Kaikkiaan YLEn radiokanavien osuus kuuntelijoista on noin 52 prosenttia ja muiden kanavien noin 48.

Televisio tavoittaa viikoittain keskimäärin 92 prosenttia suomalaisista.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi