Hyppää sisältöön

Homer Simpson tekee curlingia tunnetuksi

Animaatiohahmo Homer Simpsonista on pian tulossa maailman tunnetuin curlingin pelaaja. Kaljaa kiittaava ja donitseja ahmiva Homer tarttuu harjan varteen Simpsonit-sarjan erikoisjaksossa, joka esitetään Vancouverin talviolympialaisten kynnyksellä.

Simsonit-sarjan olympialaisjaksossa Homer innostuu curlingin pelaamisesta, mutta muuta jakson tapahtumista ei ole kerrottu. Curling on ollut urheilulajina jopa pilkan kohteena, joten alan harrastajat ja ammattilaiset ovat iloissaan lajin saamasta huomiosta.

- Olemme oppineet nauramaan itsellemme, emmekä ota asiaa enää niin vakavasti. Homer ja Marge ovat tyypillisiä curlingin pelaajia, joten tämä on mahtava juttu. Olemme jopa kannustaneet seurojamme järjestämään kalja ja donitsi -iltoja, kertoo Yhdysvaltalaisen curling-lajiliiton toimitusjohtaja Rick Patzke.

Skotlannista lähtöisin oleva curling otettiin ensimmäistä kertaa mukaan talviolympialaisiin 1998 Naganon kisoissa. Lajin harrastajat ovat jo pitkään yrittäneet kirkastaa sen imagoa huonokuntoisten miesten ja naisten viikonloppuharrasteena. Curling on kuitenkin alkanut kiinnostaa myös amerikkalaisyleisöä, ja muun muassa Bruce Springsteenin ja Jon Bon Jovin tiedetään käyneen kokeilemassa lajia. Tämän innoittamana suunnitteilla on myös Rockstars-niminen tosi-tv-ohjelma, jonka voittajalla olisi mahdollisuus päästä edustamaan Yhdysvaltoja tulevissa olympialaisissa.

Amerikkalaisilla curling-joukkueilla on myös omia nimikkokondomeja nimeltään Hurry Hard. Nimi tulee lajin kisoissa usein kuultavista huudoista, joilla harjan varressa huhkivia kilpailijoita kannustetaan sutimaan nopeammin ja kovempaa.

.
.