Evo Morales aloitti uuden kauden Bolivian presidenttinä

Bolivian presidentti Evo Morales on juhlinut toisen kautensa alkua perinteisellä intiaaniseremonialla. Morales on Bolivian ensimmäinen maan alkuperäiseen intiaaniväestöön kuuluva presidentti.

Ulkomaat

Torstain seremoniassa nähtiin shamaaneja sekä tuhansia presidentin intiaanikannattajia. Presidentti Morales itse oli pukeutunut valkoiseen laamanvillaturkkiin. Seremonian tarkoituksena oli tuottaa hyvää onnea Moralesin uudelle presidenttikaudelle.

Morales tuli valituksi jatkokaudelle joulukuussa, kun hän voitti presidentinvaalit ylivoimaisesti. Hän sai erityisesti tukea maan köyhältä intiaaniväestöltä.

Ensimmäisellä kaudellaan Morales kansallisti energia-, kaivos- ja viestintäteknologiayrityksiä, jotka aiemmin olivat olleet ulkomaisten sijoittajien hallussa. Kriitikkojen mukaan päätös saattoi pelästyttää Boliviasta pois myös monia tärkeitä ulkomaisia sijoittajia.

Torstain seremoniassa presidentti Evo Morales lupasi jatkaa vasemmistolaista politiikkaansa ja tukea erityisesti köyhän väestön olojen parantamista. 50-vuotias Morales oli aiemmin laamapaimen.

Lähteet: Reuters