Etelä-Karjala näyttäytyy seikkailijan paikkana

Maakunnassa vierailevat toimittajat Tanskasta ja Itävallasta tutustuvat kolmen päivän ajan maakunnan matkailutarjontaan. Lentoyhtiö Air Baltic ja matkailuyhtiö Go Saimaa esittelevät talvimatkailun erikoisuuksia.

AirBaltic
Tanskalainen toimittaja Jakob Sheikh pääsi huskyjen vedettäväksi.
YLE Etelä-Karjala

Air Balticin varapääjohtajan Janis Vanagsin mukaan tutustumismatka suunniteltiin nuorille, aktiivisille ja seikkailunhaluisille ihmisille, koska seikkailijat haluavat löytää uusia paikkoja.

- Ensin tulevat seikkailijat, sitten vähän vanhoillisemmat ja niin edelleen. Ensimmäiset puhuvat Lappeenrannasta ja kutsuvat ystäviään, joten kehitys tapahtuu nopeasti, Vanags kertoo.

Lappeenranta on tällä hetkellä kylmä paikka, mutta ihmisillä on Vanagsin näkemyksen mukaa lämpimät sydämet. Muun muassa sen takia aluetta on mukava esitellä.

Air Balticilla on vuosittain 10 miljoonaa matkustajaa, josta osan Vanags uskoo löytävän tiensä Lappeenrantaan ja Etelä-Karjalaan.

- Meillä on paljon alppihiihtokohteita, mutta ne eivät tarjoa näin erikoisia juttuja, kuten huskyjä, luistelua ja avantouintia. Tämä on hieno paikka keksittäväksi.

Air Baltic suunnittelee kutsuvansa toimittajia Etelä-Karjalaan myös kesällä. Vanags huomauttaa, että myös paikallisten toimijoiden on oltava aktiivisia maakunnan esille tuomisessa.

- Kannattaa kutsua ihmisiä vierailulle, hän kannustaa.

Huskyt Etelä-Suomessa yllättivät

Toimittajat Itävallasta ja Tanskasta saapuivat Lappeenrantaan torstai-iltana. Perjantaina puoleen päivään mennessä kokemuksia oli kertynyt jo luistelusta, makkaranpaistosta laavulla ja huskyajelusta.

Tanskalainen Politiken-lehden toimittaja Jakob Sheikh kertoo alkumatkan olleen hyvin hauskan. Hän hämmästyi, että huskykoira-ajelua voi järjestää myös Etelä-Suomessa.

- Yleensä koira-ajelu yhdistetään kylmempiin paikkoihin, kuten Lappiin tai Grönlantiin, Sheikh sanoo.

Politiken-lehti saa Sheikhin mukaan paljon kutsuja. Air Balticin ja Go Saimaan kutsussa houkutteli erikoinen tarjonta.

- Yleensä menemme lämpimiin paikkoihin, mutta tämä kuulosti erilaiselta kokemukselta. Täällä voi kokeilla huskyajelua, pilkkimistä, luistelua ja moottorikelkkailua. Voimme kertoa ihmisille, että talvella voi tehdä muutakin kuin lumilautailla tai hiihtää.

Suomen talvi on Sheikhille erikoinen kokemus, sillä hän ei ole koskaan ollut yli 20 asteen pakkasessa.

- Tanskassa on talvella 0-5 pakkasastetta, mikä on meille kylmää.

Politiken-lehdessä on joka sunnuntai matkailuliite, johon Sheikh kirjoittaa Etelä-Karjalan kokemuksistaan todennäköisesti kaksi sivua kuvineen.

- Viikoilla seitsemän ja kahdeksan monet tanskalaiset lähtevät talvilomalle. Meillä on hyvä tilaisuus kertoa, että Lappeenranta tarjoaa jotain erikoista.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala