Meltolan päiväkodissa homeongelma

Imatran Meltolan päiväkodin oirehtiva henkilöstö ja lapset joutuvat evakkoon sisäilmaongelmien takia. Talon rossipohjassa on homehtuneita rakennusjätteitä.

Kuva: Arja Lento / YLE

Henkilöstön pitkäaikaisten silmä- ja hengitystieoireiden takia päiväkodin sisäilmaa ja alapohjaa on tutkittu vuodenvaihteen tienoilla.

Kymmenien näytteiden perusteella ilmassa on todettu kohtalaisesti mikrobeja. Lisäksi ilmassa on myös eristevillasta irtoavaa pölyä.

Umpisokkelin sisältä rossipohjasta on löydetty homehtuneita rakennusjätteitä. Osassa rakennenäytteitä oli tavanomaista enemmän homeita ja hiivoja.

Alapohja ei sinänsä ole huonossa kunnossa, mutta ongelmana on myös lattian kylmyys, kertoo Imatran seudun ympäristötoimen ympäristöinsinööri Juha Hyrkäs.

Hyrkäs katsoo, että näiden näyttöjen perusteella talolle on tehtävä jotakin. Asia tulee ympäristölautakunnan käsittelyyn ensi kuun alkupuolella, jolloin saadaan lisää tietoa jatkotoimia varten.

Vuonna 1974 valmistuneen päiväkodin rakenteita on tutkittava vielä tarkemmin. Koko rakennus tarvitsee joka tapauksessa remontin, jos sitä ylipäänsä lähdetään korjaamaan.

Väistötilat kiikarissa

Imatran kasvatus- ja opetuspäällikön Ulla Laineen mukaan evakkotiloja on jo katseltu. Toimista tiedotetaan sitten, kun asiat varmistuvat.

Todennäköisesti Meltolan esikoululaiset jäävät koululle, kun taas kahden päiväkotiryhmän yhteensä 32 lasta siirtyvät muualle.

Vanhemmat eivät ole valittaneet lasten oireista.