Elokuvasäätiön Krohn: YLEn heikentäminen olisi järjetöntä

Epävarmuus hallituksen sitoutumisesta yleisradiotoiminnan laatuun on Suomen elokuvasäätiön toimitusjohtajan mukaan johtanut audiovisuaalisen alan suurimpaan kriisiin vuosikausiin.

kulttuuri

Suomen elokuvasäätiön vuotuisissa elokuvavuoden avajaisissa Helsingin Katajanokalla puhunut toimitusjohtaja Irina Krohn muistutti, että Suomen merkittävimpänä kulttuurilaitoksena Yleisradio on paitsi maan suurin valkokangas, myös elintärkeä tuottaja, rahoittaja ja ostaja elokuva-alalle.

Heikentyneen Yleisradion vaikutukset koskisivat Krohnin mukaan väistämättä koko av-alan pienyrittäjyyttä.

- Tässä taantumassa, jossa etsitään Suomelle muutakin teollisuutta kuin metsä ja metalli, YLEn heikentäminen olisi järjetön temppu, hän sanoi.

Yleisradiotoiminnan jatkuvuus voidaan varmistaa Krohnin mielestä vain riittävän suuruisella mediamaksulla. Tässä ns. Lintilän työryhmän esittämä taso, eli 195 euroa, on hänen mukaansa välttämätön.

Tilaisuudessa elokuvavuoden avatuksi julistanut työministeri Anni Sinnemäki (vihr.) totesi, että rahoitusta pohdittaessa on myös nähtävä Yleisradion roolin merkitys koko suomalaiselle kulttuurille.

Lähteet: YLE Uutiset