Jättikonsertti keräsi rahaa Haitin uhreille

Yli sata maailmanluokan elokuva- ja musiikkitähteä esiintyi launtaina aamuyöllä Suomen aikaa suuressa televisiokonsertissa, jolla kerätään rahaa Haitin maanjäristyksen uhreille. Konsertti kuvattiin samanaikaisesti New Yorkissa, Los Angelesissa, Lontoossa ja Haitissa.

Ulkomaat

Konsertti esitettiin useilla televisiokanavilla maailmalla sekä internetissä muun muassa YouTubessa. Näyttelijä George Clooneyn vetämä kaksituntinen ohjelma nähtiin myös YLE Teemalla lauantaina.

New Yorkin Hope for Haiti Now -hyväntekeväisyyskonsertissa esiintyi maailmantähdistä muun muassa Madonna, Bruce Springsteen, Jennifer Hudson, Mary J Blige, Shakira ja Sting.

Los Angelesissa lavalle nousivat Alicia Keys, Christina Aguilera, Justin Timberlake ja Stevie Wonder. Lontoossa puolestaan esiintyivät Beyoncé sekä uuden Stranded-hyväntekeväisyykappaleen esittävät U2:n Bono ja The Edge sekä Jay-Z ja Rihanna.

Hyväntekeväisyysohjelmassa nähtiin myös muun muassa Yhdysvaltain entinen presidentti Bill Clinton sekä näyttelijät Denzel Washington, Julia Roberts, Tom Hanks ja Meryl Streep.

George Clooneyn lisäksi useat muut viihdemaailman tähdet ovat ilmoittaneet miljoonalahjoituksista Haitiin.

Suomessakin kerätään rahaa konsertein

Myös Suomessa järjestetään konsertteja Haitin tueksi. Lauantaina on Turun tuomiokirkossa järjestetty klassisen musiikin konsertti, jossa lauloivat sopraano Päivi Nisula ja baritoni Esa Ruuttunen.

Huomenna sunnuntaina Helsingin tuomiokirkossa on suurkonsertti, jossa esiintyvät mm. Samuli Edelmann, Johanna Rusanen-Kartano, Mikko Kuustonen, Katri Helena, Jukka Perko, Kristiina Wheeler, Iiro Rantala sekä Jari Sillanpää. Juontajina toimivat Mikko Kuustonen ja Marianne Heikkilä.

YLEn TV2 televisioi konsertin suorana lähetyksenä kello 18.10 alkaen. Konsertti on nähtävissä myös YLE Uutisten internetsivuilla.

Lähteet: YLE Uutiset, Reuters