1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. matkailu

Maailmalle on monta tietä

Euroopan rautiet tarjoaa hyviä jatkoyhteyksiä, kun suuntaa halpalennolla Eurooppaan. Junalla matkakohteeseen meno säästää rahaa, jos varaa junalipun tarpeeksi ajoissa!

matkailu
YLE / Arja Lento

Imatralainen taikuri Janne Mustonen on matkustellut Itä-Eurooppassa, Italiassa, Espanjassa, Thaimaassa, Kiinassa ja Brasiliassa. Mustonen jakaa matkansa kahteen, lomiin ja retkiin.

Lomille lähdetään rentoutumaan ja silloin matkatoimistojen valmismatkat ovat hyvä vaihtoehto. Retkille puolestaan ostetaan lennot internetistä ja tutustutaan maahan tai maihin tarkemmin reppu selässä. Retkillä Mustonen yöpyy lähinnä hostelleissa, jotka löytyvät parhaiten hänen mielestään Lonely Planet-matkaoppaista.

-Matkakohteen valitsen fiilispohjalla. Esimerkiksi idea voi tulla katsomastani dokumentista tai selailemalla karttakirjaa, Mustonen pohtii.

Mustosen mieleenjäävimmät matkakohteet ovat olleet Kroatian Sarajevo ja Bosnian Mostar.

Terrakottasotilaat jäivät mieleen

Lappeenrantalainen Arto Pulkkinen on matkustanut 43 maassa 42 vuoden aikana. Mieleenjäävimmät muistot liittyvät 5000 terrakottasotilaan näkemiseen Kiinassa, Sveitsissä kondolihissillä nousuun satojen metrien korkeuteen ja 11 mailia pitkään siltaan Floridan Key Westissä.

Pulkkinen on kiertomatkojen vankkumaton kannattaja, löhöäminen ei kuulu hänen matkoihinsa silloin matkalla näkee muutakin kuin hotellin ympäristön. Vähäisen kielitaidon omaava Pulkkinen suuntaa aina matkatoimistojen valmismatkoille. Pulkkinen kannustaa opettelemaan silti perussanaston, jolla pärjää. Hän naurahtaen tunnustaa, että hienosti on pärjännyt sanoilla red wine, beer ja ice cream.

Pulkkinen valitsee seuraavan kohteen matkaoppaista sen mukaan missä ennen ei ole käynyt.

KERRO OMA MATKAVINKKISI KOMMENTOINNIN KAUTTA!

Lähteet: YLE Etelä-Karjala

Lue seuraavaksi