Satakuntalaiset kohteet esillä matkamessuilla

Satakuntalainen matkailuväki on tyytyväinen maakunnan keräämään huomioon eilen Helsingissä päättyneillä Matka ja Caravan -messuilla.

Kuva: YLE / Mari Itkonen

Matkamessuilla Porin ja Rauman seutua esiteltiin matkailijoille viime vuosia pienemmällä messuosastolla, mutta merellisyyttä korostanut osasto keräsi kiitosta messuvierailta. Satakunnan messuosastolla matkailutietoutta jakoi noin 35 hengen joukko. Rauman kaupungin matkailupäällikkö Krista Tupala vakuuttaa, että satsaus messuille kannattaa.

- Näiden messujen yksi tärkeä anti on myös yhteistyösuhteet ja verkostot, jotka syntyvät kun tapaa oman alan ihmisiä. Jokainen kaupunki joutuu omien resurssien ja strategiansa mukaisesti päättämään tullako messuille vai jäädäkö pois. Myös poisjäännistä voi saada julkisuutta, mutta meillä ei ole koskaan ollut edes mietteissä, että jäisimme pois messuilta, kertoo matkailupäällikkö Krista Tupala.

Sunnuntaina päättyneillä nelipäiväisillä Matka ja Caravan -messuilla vieraili yhteensä noin 80 000 kävijää. Näytteilleasettajia oli 1231.