Kiina kiistää osallisuutensa Google-iskuihin

Kiina kiistää, että valtio olisi millään tavoin osallistunut hakukoneyhtiö Googlea vastaan tehtyihin verkkoiskuihin. Maa myös puolustaa internetin sensurointia välttämättömänä. Google on aiemmin ilmoittanut saattavansa vetäytyä Kiinasta.

Ulkomaat

Yhtiö ei myöskään aio enää suostua hakukoneensa ennakkosensurointiin.

Kiinan hallituksen edustajat antoivat lausuntonsa Google-kysymyksestä uutistoimisto Xinhualle sen jälkeen, kun Valkoinen talo oli ilmoittanut presidentti Barack Obaman olevan huolestunut väitteistä, joiden mukaan Google on joutunut hakkeroinnin kohteeksi Kiinassa.

Google on kertonut paljastaneensa hakkerointiyrityksen, jolla on yritetty ryöstää muun muassa ihmisoikeusaktivistien sähköposteja.

- Syytökset, että Kiinan hallitus olisi osallistunut verkkoiskuun suoraan tai epäsuorasti, ovat perusteettomia ja tähtäävät Kiinan mustamaalaamiseen, nimettömänä pysytellyt teollisuus- ja informaatioteknologiaministeriön edustaja sanoi uutistoimisto Xinhualle.

- Kiinan politiikka internetturvallisuuden suhteen on läpinäkyvää ja johdonmukaista, hän sanoi ja lisäsi, että maa itse on hakkeroinnin "suurin uhri".

Viime viikolla Yhdysvaltojen ulkoministeri Hillary Clinton piti puheen, jossa hän kannusti amerikkalaisia yhtiöitä toimimaan internetsensuuria vastaan kaikkialla maailmassa. Kiina pahastui puheesta ja sanoi sen olevan haitaksi kahdenvälisille suhteille.

Lähteet: AFP