Valtaosa työnantajista toivottaa eläkeläiset tervetulleiksi töihin

Kunta-alan työantajista ja yrittäjistä 70 prosenttia on valmis palkkaamaan eläkeläisiä. Käytännössä eläkeläisten rooli työpaikoilla on vähäinen.

Kotimaa
Bussinkuljettaja Kari Karesluoto
YLE

Kuntien eläkevakuutuksen Kevan selvityksen mukaan kuntien työnantajista 70 prosenttia olisi halukas ottamaan töihin eläkeläisiä.

- He ovat kokeneita, osaavia, heidät tunnetaan työyhteisössä eikä heidän tarvitse hakeutua sinne töihin ikään kuin ulkopuolelta, sanoo Kevan tutkimus- ja kehittämisjohtajan Pauli Forma.

Saman tuloksen sai Suomen Yrittäjät kyselyssään. Pienistä ja keskisuurista yrityksista 70 prosenttia toivottaa eläkeläiset tervetulleeksi töihin.

Senioreista ei pidetä kiinni

Palkkaushalut eivät kuitenkaan vastaa nykyistä todellisuutta. Työelämässä on harvoja eläkeläisiä eikä seniorien työssä pysymiseen juuri panosteta. Irtisanomisiin joutuneet yritykset syytävät väkeä ulos vanhemmasta päästä. Moni työntekijä kärkkyy ennemminkin varhaiseläkettä kuin pidennystä työuraan.

Mitään pika-apua työurien pidentämiseen eläkeläisten palkkauksesta ei ole luvassa.

Työvoimapula on kuitenkin ovella. Silloin eläkeläiset voivat nousta uuteen arvoon.

- Taloustilanne on kuntapuolellakin erittäin tiukka tällä hetkellä ja myös tulevaisuudessa. Uskoisin, että kun samaan aikaan on oikeasti pulaa osaavista työntekijöistä niin silloin eläkeläiset ovat hyvin vahvoilla, Forma sanoo.

Eniten eläkeläisiä palaa työhön sosiaali- ja terveysaloilla. Työ on usein osa-aikaista, projektiluonteista tai muuten entistä vapaampaa.

Maahanmuuttajat ja eläkeläiset tervetulleita

Asian toinen puoli on, että 30 prosenttia kuntatyönantajista ei tunne kiinnostusta eläkeläisten palkkaamiseen.

- Kyse voi olla jonkinlaisista ennakkoluuloista, ei ole ajateltu tällaista vaihtoehtoa tai sitten yksinkertaisesti töitä ei ole tarjolla. Tai sitten halutaan jollain tavalla suosia nuoria työuran alkuun tai tarjolla olevat työtehtävät eivät sovi vanhemmille ihmisille, Forma arvelee.

Kuntien eläkevakuutuksen selvityksessä kysyttiin kuntien henkilöstövastaavien haluja palkata erityisryhmiä kuten maahanmuuttajia, eläkeläisiä, osatyökykyisiä ja mielenterveysongemaisia. Mieluiten työnantajat palkkaavat maahanmuuttajia ja sen jälkeen eläkeläisiä.

Sen sijaan työnantajat eivät ole kovin innostuneitä palkkaamaan ihmisiä, jotka eivät ole täydessä työkunnossa. Kielteisimmin suhtaudutaan mielenterveysongelmista kärsiviin.

Lähteet: YLE Uutiset / Hannele Muilu