Auraviihde ja osa Tangomarkkinoista Sonyn omistukseen

Ohjelmatoimisto Auraviihde on myyty "viihdejätti" Sonylle, joka kuuluu kansainväliseen konserniin. Samalla iso osa Tangomarkkinoiden osakkeista siirtyy Sonylle.

Tangolaulukilpailun TV-lähetystä harjoitellaan ennen lähetystä. Kuva: YLE Pohjanmaa

Sony Music Entertainment on ostanut turkulaisen Auraviihteen. Kaupan myötä myös iso osa Tangomarkkinoista siirtyy Sonylle, sillä Auraviihde on Tangomarkkinoiden yksi suurimmista omistajista. Auraviihde omistaa reilut 15 prosenttia Seinäjoen Tangomarkkinat Oy:stä.

Tangomarkkinoiden toimitusjohtaja Pekka Leinonen ei vielä osaa arvioida kaupan merkitystä Tangomarkkinoille. Kauppa tuli Leinoselle täytenä yllätyksenä. - En ole vielä ehtinyt pohtia asiaa. Vaikutukset voivat olla positiiviisia muun muassa meidän artisteillemme, sillä Sony on kansainvälinen yritys, sanoo Leinonen.

Auraviihteen toimitusjohtaja Henri Kulmala sanoo, että mitään yksityiskohtia Tangomarkkinoiden suhteen ei ole vielä Sonyn kanssa pohdittu. Kulmala kuitenkin arvioi, että Sonyn kaltaisen "viihdejättiläisen" mukanaolo Tangomarkkinoilla varmastikin voi tarkoittaa vain positiivisia asioita.

Sony Music on liikevaihdoltaan Suomen suurin musiikkiyhtiö ja se kuuluu kansainväliseen Sony Music Entertainment -konserniin.