Sony osti turkulaisen Auraviihteen

Sony Music Entertainment on ostanut turkulaisen Auraviihteen. Kaupan myötä myös iso osa Tangomarkkinoista siirtyy Sonylle, sillä Auraviihde on yksi suurimmista Tangomarkkinoiden omistajista.

Auraviihteen tiedotusvastaava Liisa Marjomäki muokkaa tangokuningas Amadeus Lundbergin mainosta. Kuva: YLE / Joona Haarala

Auraviihde omistaa reilut 15 prosenttia Tangomarkkinoista.

Kaupan myötä Sony Music omistaa käytännössä kaikki suomalaiset kykyjenetsintäohjelmat, sillä yhtiölle kuuluvat myös Idolsin, X-Factoryn ja Suomen Talentin levytysoikeudet. Sony Music Finlandin toimitusjohtaja Kimmo Valtanen kertoo, että Tangomarkkinoiden konsepti jatkuu toistaiseksi ennallaan.

- Se on Tangomarkkinoiden ja Auraviihteen oman johdon käsissä. He ovat hoitaneet sitä erinomaisesti, Valtanen sanoo.

Tangomarkkinoiden toimitusjohtaja Pekka Leinonen ei vielä osaa arvioida kaupan merkitystä Tangomarkkinoille. Kauppa tuli Leinoselle täytenä yllätyksenä.

- En ole vielä ehtinyt pohtia asiaa. Vaikutukset voivat olla positiiviisia muun muassa meidän artisteillemme, sillä Sony on kansainvälinen yritys, sanoo Leinonen.

Alansa isoimmat yritykset

Auraviihde Oy on vuonna 1972 perustettu, Suomen suurin ohjelmatoimisto. Yrityksen liikevaihto on 16 miljoonaa. Yhtiön edustukseen kuuluu useita suomalaisia iskelmä-artisteja. Auraviihde jatkaa toimintaansa omana yksikkönään Turussa.

Auraviihteen johtajat Henri ja Kalle Kulmala omistavat myös osan turkulaisista Galax- ja The Monkey ravintoloista, mutta ne eivät kuuluneet kauppaan.

Sony Music on puolestaan 16 miljoonan liikevaihdollaan Suomen suurin musiikkiyhtiö ja se kuuluu kansainväliseen Sony Music Entertainment -konserniin.