1. yle.fi
  2. Uutiset

Keskustassa suitsitaan sisäistä loanheittoa

Kokeneet keskustapoliitikot Seppo Kääriäinen ja Timo Kalli kehottavat puolueväkeä lopettamaan loanheiton puheenjohtajakisassa. He tuomitsevat viime viikkojen tapahtumat, joissa panettelun kohteiksi ovat joutuneet muun muassa ehdokkuudesta kieltäytynyt ympäristöministeri Paula Lehtomäki ja ehdokkaaksi ryhtynyt ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrynen.

talous
Kansanedustaja Kimmo Tiilikainen puhuu puolueen puheenjohtajalle, pääministeri Matti Vanhaselle laivan yökerhossa, johon puolueen väkeä on kokoontunut istumaan. Taustalla puoluesihteeri Jarmo Korhonen.
YLE

Kokenut keskustapoliitikko, eduskunnan varapuhemies Seppo Kääriäinen kehottaa puolueväkeä välttämään ylilyöntejä. Hän muisututtaa, että keskusta on myös sivistysliike ja siihen kuuluu myös se, että pöytätavat ovat kunnossa.

- Mutta se tahtoo olla niin, että ehdokkaiden taustajoukoissa, tukijoukoissa tunteet tahtovat kuumentua hallitsemattomiksi ja sitten tulee ylilyöntejä ja myös tuomittavaa kielenkäyttöä, hän sanoi.

Samoilla linjoilla on keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli, jonka mielestä mustamaalauspuheet pitäisi lopettaa välittömästi.

- Vetoan kaikkiin ryhmän jäseniin. Nyt pitää pitää pää kylmänä ja keskittyä toteuttamaan pelkästään hallitusohjelmaa. Toivon, että tämän kaltaista heittelyä ei enää tästä eteenpäin esiin tule, hän sanoi.

Vatsasyöpä ja virtahepo

Rankan arvostelun kohteeksi on joutunut useampikin keskustapoliitikko. Ehdokkuutta vielä pohdiskelleesta ympäristöministeri Paula Lehtomäestä levitettiin aikanaan muun muassa avioeroon ja liialliseen alkoholinkäyttöön liittyviä huhuja, jotka Lehtomäki kuittasi viikonlopun Ilta-Sanomissa perättömiksi.

Kansanedustaja Pertti Salovaara vertasi puheenjohtaehdokkaaksi lähtenyttä ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrystä TV1:n viihdeohjelmassa vatsasyöpään. Kansanedustaja Timo Kaunisto puolestaan luonnehti puoluesihteeri Jarmo Korhosta virtahevoksi puoluetoimistossa. Korhonen itse tulkitsi olevansa muumi ja nimesi vuorostaan vastustajansa hattivateiksi.

Keskustan puheenjohtajalle, pääministeri Matti Vanhaselle, valitaan seuraaja Lahden puoluekokouksessa kesäkuussa.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi