Kouluverkon suunnitelmat elävät

Tampereen kouluverkkojärjestelyissä on suunnittelujaoston mielestä vahvimmilla B-vaihtoehto, joka jättää useaan kouluun alimmat luokat ykkösestä neloseen. Näitä ovat Hallila, Hyhky, Järvensivu, Kalkku ja Ikuri.

erityisopetus
Hervannan lukion oppilaita tunnilla.
Hervannan lukion oppilaita harjoittelemassa ylioppilaskirjoitusten äidinkielen koetta.YLE / Petri Aaltonen

Lukioverkko perustuisi C-vaihtoehtoon, mutta Hervannan lukion tulevaisuus tarkasteltaisiin erikseen ammattiopiston tai jonkin keskustan lukion yhteydessä.

Kaupunginhallituksen suunnittelujaosto otti asiaan kantaa eilen. Päätöksiä tehdään keväämmäällä lautakunnissa.

Perusopetuksen koulujen osalta päätöksen tekee lasten ja nuorten palvelujen lautakunta ja lukioiden osalta osaamis- ja elinkeinolautakunta.

Erityiskouluista selvitys

Työryhmä on muuttanut alkuperäistä esitystään erityiskoulujen osalta. Kalevanpuiston, Koivikkopuiston, Liisanpuiston, Saukonpuiston sekä muun keskitetyn erityisopetuksen osalta tehdään erikseen selvitys vuoden 2012 loppuun mennessä.

Tuolloin on saatu kokemuksia uuden, valmisteilla olevan perusopetuslain vaikutuksista tukea tarvitsevien oppilaiden opetusjärjestelyihin.

Oppilaitosverkkoa koskevia muutoksia tehdään, koska oppilasmäärä vähenee muualla kaupungissa ja palvelujen kysyntä painottuu uusille asuinalueille Vuorekseen ja myöhemmin Nurmi-Sorilaan.

Lähteet: YLE Tampere