JJK pelaa pakkasottelun Valkeakoskella

Huippujalkapalloa pelataan Suomessa pakkasista huolimatta myös talvella. Jyväskylän JJK kohtaa tänään Valkeakoskella Hakan Liigacupin pohjoislohkon ottelussa.

urheilu
YLE Keski-Suomi / Riikka Lamminen

Ottelu oli määrä pelata viime perjantaina mutta sitä siirrettiin pakkasen takia. Valkeakoskelle on tällekin päivälle luvassa pakkasia mutta ennusteiden mukaan mittari ei laske yhtä alas kuin viime perjantaina. Ottelulle kartoitettiin myös muita pelipaikkoja, mutta se tullaan pelaamaan alkuperäisen suunnitelman mukaan Valkeakoskella Saharan tekonurmella.

Molemmat joukkueet ovat sitoutuneet ottelun pelaamiseen, vaikka pakkasta saattaa olla hiukan toistakymmentä astetta. Ottelua ei haluttu siirtää pelattavaksi myöhemmin ja näin ollen Liigacupin alkulohkovaiheen ottelut sekä Hakan että JJK:n osalta pystytään muilta osin viemään läpi alkuperäisen ohjelman mukaisesti.

Ottelu alkaa Valkeakoskella kello 14.30.

Odotettavissa tiukkaa vääntöä

Hakan päävalmentaja Sami Ristilä on tyytyväinen, että peli päästään vihdoin pelaamaan.

-Keli voi olla hieman viileä, mutta emme me pakkasta pelkää, Ristilä toteaa.

Ristilän mukaan JJK on erinomainen vastustaja ensimmäiseen Liigacupin otteluun. Kaudella 2009 joukkueet kohtasivat kolmesti, kahdesti Veikkausliigassa ja kerran Suomen Cupissa. Liigapeleistä Jyväskylässä pelattiin tasapeli ja Valkeakoskella JJK voitti. Suomen Cupissa Haka kuittasi Tehtaan kentällä muutamaa viikkoa aiemmin kärsimänsä liigatappion.

-JJK on vahvistunut viime kaudesta ja se on mitä mainioin mittari tähän väliin, uskoo Ristilä.

JJK on niin ikään pelannut yhden harjoitusottelun, kun se kaatoi selkein lukemin Ykkösessä pelaavan MP:n. JJK nappasi kauden avausvoittonsa numeroin 5-1.

Lähteet: YLE Keski-Suomi