Suomalaisturisteja lennätetään taas Sri Lankaan

Tsunamin ja sisällissodan tuhoista toipuva Sri Lanka palaa vuosien tauon jälkeen matkatoimistojen valikoimiin. Ensi talvena suomalaisturisteja lennättävät Sri Lankaan valmismatkalle ainakin Finnmatkat, Aurinkomatkat ja Tjäreborg.

Kotimaa
Kaksi ihmistä Colombon kaupungin rannalla Sri Lankassa. Kullankeltaista hiekkaa ja vaahtoavia aaltoja.
M. A.Pushpa Kumara/EPA

Sri Lanka poistui matkatoimistojen valikoimista viisi vuotta sitten sattuneen tsunamikatastrofin jälkeen. Tsunami aiheutti saarella suurta tuhoa ja tappoi tuhansia ihmisiä.

Sri Lankan pohjois- ja itäosissa olevat alueet tuhoutuivat puolestaan pahoin 25 vuotta kestäneessä sisälissodassa hallituksen ja itsenäistä kotimaata tavoitelleen tamilien vapautusliikkeen LTTE:n välillä. Sota päättyi viime toukokuussa hallituksen joukkojen voittoon.

Myös muissa Pohjoismaissa on päätetty aloittaa pakettimatkat Sri Lankaan ensi talvena. Saksalaiset ja englantilaiset matkatoimistot ovat lennättäneet turisteja saarelle koko ajan. Talvikaudella 2010 - 2011 matkansa aloittavien toimistojen hotellit sijaitsevat Sri Lankan etelä- ja lounaisrannikolla.

Suomen ulkoministeriön matkustustiedotteen mukaan turistipalvelut ovat hyviä Sri Lankan länsiosissa ja pääkaupungin ympäristössä. Sen sijaan Sri Lankan itä- ja pohjoisosiin matkustamista on syytä harkita. Näille alueille matkatoimistot eivät järjestä matkoja tai retkiä.

Sri Lanka oli yksi ensimmäisistä suomalaisten kaukolomakohteista. Ensimmäisenä suomalaisia lennätti Sri Lankaan valmismatkalle matkatoimisto Finnmatkat vuonna 1969.

Lähteet: YLE Uutiset