Picasson jälkeen Ateneumin seinät maalataan

Picasso-näyttely jatkaa Helsingistä matkaansa Moskovaan. Sitä ennen taideteokset tarkastetaan, korjataan ja pakataan kuljetettavaksi. Ja Ateneumin seinät maalataan.

Pablo Picasso
Pablo Picasson työ Kissa sieppaa linnun ja Ateneumin johtaja Maija Tanninen-Mattila
Pablo Picasson työ Kissa sieppaa linnun sai uudet raamit Ateneumissa.YLE/ Outi Pukkila

Teoksen kuljetusajakohtaa tai -tapaa museonjohtaja Maija Tanninen-Mattila ei paljasta, mutta päämäärä on selvä. Seuraavaksi Picasson töitä voi ihmetellä Pushkin-museossa Moskovassa.

- Siellä on esillä samat työt kuin Helsingissä, mutta näkökulma on toinen. Näyttely tutkii Picasson suhdetta venäläisyyteen, olihan taiteilijan ensimmäinen puoliso venäläinen Olga Koklova, muistuttaa Tanninen-Mattila.

Työt kiertävät maailmalla kunnes niiden kotipaikan, Musée National Picasson remontti muutaman vuoden kuluttua valmistuu.

Seiniin tulee uusi väri

Ateneumin konservaattorit tarkastavat maalausten, grafiikan ja veistosten kunnon ennen niiden pakkaamista. Kehyksiäkin uusitaan tarvittaessa.

- Picasson työ Kissa sieppaa linnun, kehystetiin uudelleen Ateneumissa. Työ on vuodelta 1939, jolloin Picasson äiti kuoli, selvittää Tanninen-Mattila.

Taidemuseon seinät saavat uuden värin Picasso-näyttelyn siniseen vivahtavan valkoisen sijaan.

- En halua vielä paljastaa minkä värisiksi seinät maalataan. Seuraava näyttely kertoo kirjailija ja kriitikko L. Onervan silmin helsinkiläisen naisen elämästä 1910-luvulla, kertoo Tanninen-Mattila.

Lähteet: YLE Helsinki/ Outi Pukkila