Johanneksen koulu näytti kyntensä Viialan keskustan koululle

Kuutosten studiojoukkueena ollut tamperelainen Johanneksen koulu oli ylivoimainen kisatessaan akaalaista Viialan keskustan koulua vastaan. Ottelu päättyi tamperelaisten 6-2 voittoon.

Kuutoset
Lapsen piirtämä kuva Johanneksen koulusta
Johanneksen koulu, Tampere

Tämänkertaiset kysymykset innoittivat kuulijoita myös pohtimaan, onko James Cameronin ohjaama Avatar jo tällä hetkellä kaikkien aikojen tuottoisin elokuva. Miehen toinen ohjaustyö "Titanic" on pitänyt listan ykkössijaa jo pitkään, mutta nyt hänen uusin teoksensa on rynnimässä vahvasti ohi.

Dollarisummassa Avatarin tuotto onkin jo suurempi kuin Titanicilla, yli 1,8 miljardia dollaria, mutta tuottoarvioissa on käytetty lippuluukkutulojen listaamiseen erikoistuneen Box Office Mojon mukaan inflaatiotarkistamattomia lukuja. Vuoden 2010 rahan arvolla esimerkiksi Titanicin tuotto on noin 2,5 miljardia dollaria, siis yhä merkittävästi Avataria enemmän. Inflaatiotarkistettujen listan ylivoimainen kärkinimi on vuoden 1939 spektaakkeli Tuulen viemää, jonka silloinen 400 miljoonan dollarin tuotto vastaa noin kuutta miljardia vuoden 2010 dollaria, uutisoi Box Office Mojo.

Näiltä osin kysymyksen oikea vastaus on siis hieman tulkinnanvarainen, mutta Kuutos-kilpailun lopputulokseen sillä ei sinänsä ollut vaikutusta Johanneksen koulun ollessa selkeästi kisan voittaja reilulla piste-erolla.

Lähteet: YLE Tampere