1. yle.fi
  2. Uutiset

"Keskustassa ei viehätä mikään"

YLE Oulun yleisö antaa armotta palautetta ja ideoita Oulun keskustan kehittämiseksi. Toiveiden tynnyristä löytyy muun muassa käsityökahvila, lapsiparkki ja kävelykeskustan laajennus.

Oulu
YLE / Anna Keränen

Oulun kaupungin ydinkeskustan kehittämiseen halutaan uutta puhtia. Kaupungin hallituksen nimittämä työryhmä laatii kehittämissuunnitelman kesäkuun loppuun mennessä.

Parkkipaikkoja pyörille ja lapsille

YLE Oulu haluaa kantaa kortensa kekoon viihtyisämmän kaupunki-ilmeen puolesta ja keräsi tänään ehdotuksia siihen, miten Oulun keskustaa tulisi kehittää. Keskusteluun tuli keskiviikkona reilusti kommentteja myös sähköpostitse.

- Kun kevät koittaa, Oulu voisi näyttää esimerkkiä, kuinka hyvin se huolehtii kuntalaistensa miellyttävästä liikkumisesta. Kävelijöille ja pyöräilijöille merkitään selkeästi omat kaistat, jolloin jalankulkijatkin uskaltavat nauttia ulkoilusta.

- Keskustaan perustetaan valvottuja parkkipaikkoja pyörille. Niiden läheisyyteen kannattaisi ehkä perustaa hyvä pyöräliike.

- Käsityöihmiset ilahtuisivat käsityökahvilasta. Liikkeen perusidea olisi käsityöliike, mutta sen yhteydessä toimisi kahvila. Asiakkaat voisivat tavata toisiaan, vaihtaa ideoita ja tehdä ostoksia.

- Keskustassa voisi toimia pari "lapsiparkkia", jonne voisi tuoda tuntimaksusta hoitoon alle kouluikäisen lapsen. Toiminta olisi tietenkin hyvin organisoitua ja turvallista. Tämä antaisi aikuisille mahdollisuuden hoitaa asioitaan ilman ,että pikku lapset väsyvät ja kyllästyvät.

- Pääasia ettei torin seutua tuhota millään järkyttävillä rakennuksilla, se on hyvä nyt! Oulun tuntomerkki ja turistihoukutin, sitä ei saa pilata millään enää!

- Ylileveät jalkakäytävät kapeammiksi.Tunnin kiekkopaikkoja lisää. Vinopysäköintipaikkoja kavennettujen jalkakäytävien varteen ja Isokatu palautettava linja-autoille. Tuloteiden varsille parkkipaikkoja, joista vaikka jatkuva citybussiliikenne esim euron maksulla keskustaan.

Lähteet: YLE Oulu

Lue seuraavaksi