Avatar upotti Titanicin kuudessa viikossa

Ennätysvauhdilla maagisen miljardin dollarin rajan murskannut Avatar rikkoo lisää ennätyksiä. Tiistaina James Cameronin scifi-spektaakkelista tuli kaikkien aikojen eniten myynein elokuva, kun se ohitti niin ikään Cameronin ohjaaman Titanicin.

viihde
Sam Worthington, ohjaaja James Cameron, Zoe Saldana, tuottaja Jon Landau ja Sigourney Weaver poseeraavat Golden Globe -pystin kanssa.
Avatarin tekijäjoukolla on aihetta riemuun. Se voitti hiljattain myös Golden Globe -palkintoja. Vasemmalta oikealle Sam Worthington, ohjaaja James Cameron, Zoe Saldana, tuottaja Jon Landau ja Sigourney Weaver.EPA/ Andrew Gombert

Avatar on nyt tuottanut lähes 1,86 miljardia dollaria, kun Titanicin yli kymmenen vuoden takainen ennätys oli 1,84 miljardia dollaria.

Elokuvayhtiö 20th Century Foxin mukaan ennätys rikkoontui virallisesti jo maanantaina. Avatar upotti Titanicin hieman yli kuudessa viikossa. James Cameron on nyt tehnyt kaksi kaikkien aikojen eniten myyneintä elokuvaa.

Avatarin tarkasta budjetista ei ole tietoa, mutta sen arvioidaan maksaneen ainakin 300 miljoonaa dollaria. Sen tekeminen kesti yli viisi vuotta. Cameron kertoo ideoineensa elokuvan jo yli kymmenen vuotta sitten. 3D-elokuva sijoittuu vuoteen 2154.

Lähteet: Reuters, AFP, YLE Uutiset