1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vuorotteluvapaa

Tarja Torniainen otti vapaata töistä

Kajaanin kaupunginteatterin kampaaja-maskeeraaja Tarja Torniainen otti rohkeasti vuorotteluvapaata ja oli töistä pois puoli vuotta.

vuorotteluvapaa
Kajaanin kaupunginteatteri.
Tarja Torniainen palasi työpaikalleen Kajaanin kaupunginteatterin yläkertaan tammikuussa puolen vuoden vapaan jälkeen.YLE

Tarja Torniainen vietti elämänsä syksyä viime vuoden puolella.

Hän kävi Lapissa, asui Turkissa, näki teatteriesityksiä ja Tom Jonesin Helsingin keikan, jolla hän ei heittänyt pikkuhousujaan Walesin tiikerille, koska oli liian kaukana lavasta.

Tiiviin työtahdin helpotettua vuorotteluvapaan myötä Tarja löysi myös kotona olon ihanuuden ja nautti aikatauluttomasta elämästä.

Vuorotteluvapaa suosio laskenut

Vuorotteluvapaan suosio on laskenut epävarmoina työllisyysaikoina. Pelko työpaikan menetyksestä vuorotteluvapaa vuoksi tai sen aikana pitää ihmiset kiinni kiivaassa työtahdissa.

Kun Tarja oli kesälomansa jälkeen neljä kuukautta vuorotteluvapaalla, oli samaan aikaan hänen työyhteisönsä paineiden alla. Teatterin taloutta ruodittiin pitkin syksyä leikkausten näkökulmasta ja kannanotot moneen suuntaan olivat kiivaimmillaan lähes päivittäisiä.

Tarja myöntää, että huoli oli vuorotteluvapaallakin suuri, mutta työasiat hän sai kuitenkin nollattua totaalisesti - niin kuin vuorotteluvapaan tarkoitus onkin!

Nyt töihin palattuaan Tarja kiittelee itseään rohkeudestaan pitää vapaata töistä ja toteuttaa haaveitaan. Tarjaa ei oman työpaikan puolesta pelottanut - hän kun on ainoa laatuaan kaupunginteatterilla.

Lähteet: YLE Kainuu / Katja Oittinen

Lue seuraavaksi