1. yle.fi
  2. Uutiset

Elokuvatarkastamo liipasimella

Nykymuotoinen elokuvien ja muiden kuvaohjelmien ennakkotarkastus saattaa tulevaisuudessa loppua, kertoo sanomalehti Keskisuomalainen. Se tarkoittaisi Valtion elokuvatarkastamolle loppua.

kulttuuri
YLE / Martti Juntunen

Opetusministeriön asettamassa työryhmässä pohditaan Valtion elokuvatarkastamon nykyisen toiminnan lopettamista ja siirtymistä ennakkotarkastusjärjestelmästä malliin, jossa elokuvien ja muiden kuvaohjelmien jakelijayhtiöt asettaisivat itse ikärajat esittämiinsä kuvaohjelmiin ja peleihin.

Uudistuksen taustalla on muun muassa internetin suosion kasvu. Netissä julkaistaan paljon kuvaohjelmia, joiden ennakkotarkastus on nykyisellä tavalla mahdotonta, Keskisuomalainen kirjoittaa.

Työryhmän puheenjohtajan, hallitusneuvos Tuula Lybeckin mukaan nykyaikana mediakasvatuksen rooli korostuu, koska internetistä voi löytyä liki millaista materiaalia tahansa.

- Täysin aukotonta tarkastusjärjestelmää ei nykymaailmassa varmaankaan pystytä luomaan. Sen vuoksi lapsiin ja aikuisiin suuntautuvalla mediakasvatuksella on tärkeä rooli, Lybeck toteaa.

Työryhmässä onkin käsitelty myös ehdotusta, jonka mukaan elokuvatarkastamon raunioille rakennettaisiin uusi virasto, joka vastaisi mediakasvatuksen koordinoinnista Suomessa.

Opetusministeriön työryhmä antaa mietintönsä asiasta helmikuun lopussa.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi