Tiia Louste Tabe Slioorina

Monet varmaan muistavat Tabe Slioorin, aikansa kohujulkkiksen, mannekiinikoulun pitäjän, toimittajan ja mallin. Perjantaina on ensi-illassa Taben elämästä kertova monologinäytelmä Elämänsä tähti -Tabe. Käsikirjoitus on Eija-Elina Bergholmin, näytelmän on ohjannut Kimmo Kahra ja pääosassa säkenöi näytelmän ideoinut Tiia Louste.

Ylen aamu
Tiia Louste esittää Tabe Sliooria uudessa näytelmässä.
Tiia Louste esittää Tabe Sliooria uudessa näytelmässä.

Idea näytelmästä syntyi jo 90-luvun puolivälissä. Louste puhui Slioorin kanssa tuolloin pitkä puheluita ja Slioor totesi, että näytelmää hänestä ei vielä ole tehtykään. Louste ja Slioor kävivät läpi kaunottaren loisteliasta elämää ja mm. Amerikan-vuosia ja Slioor totesi, että kaikki hänen elämässään on julkista. Ensimmäinen käsikirjoitus ei kuitenkaan koskaan päässyt näyttämölle asti. Asia jäi kuitenkin hautumaan ja näytelmä toteutui nyt.

Loustetta kiehtoo Slioorissa tämän monipuolisuus. Liikenainen osasi tehdä itsestään brändin ja loi mittavan uran ja vauraan elämän. Hän oli muun muassa toimittaja, valokuvaaja ja malli.

Avioliitot eivät kuitenkaan kauaa kestäneet. Tabella oli hänen omien sanojensa mukaan aina kaksi miestä, joista toinen odotteli vuoroaan. Miehiä hän piti ihanina lurjuksina, jotka tulivat ja menivät. Koskaan Slioor ei kuitenkaan paljastanut oikeaa sisintään, arveli Louste.