1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Keula ok

Keula lisäsi asiakaskuntaa ja myyntiään

Rauman seudulla toimivan Osuuskauppa Keulan myynti kasvoi viime vuonna 3,6 prosenttia. Suurin kasvu saavutettiin päivittäistavarakaupassa. Osuuskauppa Keulan alueen talouksista jo 63 prosentilla on S-etukortti.

Keula ok
Rauman Prisman hedelmä- ja vihannesosasto.
Rauman Prisman hedelmä- ja vihannesosasto.YLE

Vuonna 2009 Osuuskauppa Keula maksoi asiakasomistajille bonusta 6 miljoonaa euroa. Uusia asiakasomistajia liittyi vuoden aikana 1847 ja asiakasomistajamäärä oli vuoden lopussa 23 647. Osuuskauppa Keulan alueen talouksista yli 63 prosentilla on S-etukortti.

"Hyvä tulos haasteellisena vuonna"

Osuuskauppa Keulan vähittäismyynti nousi 150,1 miljoonaan euroon, jossa oli kasvua 3,6 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

Keulan vähittäismyynnistä marketkaupan kasvu edellisvuoteen oli 6,6 prosenttia. Polttonestemyynnin arvo puolestaan pieneni. Ravintola- ja erikoistavarakaupassa kasvua oli 2,6 prosenttia.

- Olemme Keulassa tyytyväisiä myynnin kasvuun haasteellisena vuonna. Henkilökunta on onnistunut asiakaspalvelussa ja asiakasomistajat osoittivat luottamusta tekemällä entistä enemmän ostojaan Keulan liikkeissä. Asiakasomistajien ostojen osuus Keulan kokonaismyynnistä oli 82,8 prosenttia, toteaa toimitusjohtaja Jorma Sieviläinen.

Uusia toimitiloja

Keulalla oli vuoden lopussa toimipaikkoja 26. Toukokuussa Keula avasi Laitilaan Kauppakadun varrelle uuden S-marketin ja ABC-liikennemyymälän. Elokuussa Laitilan keskustassa avattiin Sale-myymälä. Marraskuussa Raumalla Äyhön liikekeskuksessa avattiin Sokoksen Outlet-myymälä.

Osuuskauppa Keulan henkilökunnan määrä viime vuoden lopussa oli 420, edellisvuodesta työntekijämäärä kasvoi noin 40 henkilöllä.

Lähteet: YLE Satakunta

Lue seuraavaksi