Lempeä kanakeitto Voisalmen päiväkodin tapaan

Kanakeitto on maittava arkiruoka. Höyryävän keiton kanssa maistuvat vastapaistetut sämpylät.

Kanakeitto
Sisäleikkejä Voisalmen päiväkodissa.
Sisäleikkejä Voisalmen päiväkodissa.YLE Etelä-Karjala

Lempeä kanakeitto neljälle (ohje kymmenelle suluissa)

  • Vettä 6 desilitraa (1,5 litraa)

  • Maustamattomia kanasuikaleita n 150 grammaa (350 grammaa)

  • Puuroutumatonta pitkäjyväistä riisiä 30 grammaa (75 grammaa)

  • 1-2 kokonaista porkkanaa suikaleina (5-6 porkkanaa)

  • Papuja "puoli kourallista" (n. 140 grammaa)

  • Rakuunaa (1 tl)

  • Ripaus curryä (1 tl)

  • Ripaus pippuria ja suolaa maun mukaan

  • Kanaliemikuutio tai kanapussikeittoainesta (2 liemikuutiota)

  • Ruokakermaa vajaa desi (ruokakermaa 2,5 desilitraa)

Kymmenelle ruokailijalle valmistettaessa mausteet laitetaan maun mukaan.

Valmistusohje:

Kuumenna osa vedestä kiehuvaksi.

Sekoita loppuun vesimäärään kanakeittoaines ja curry, lisää seos kiehuvaan nesteeseen.

Lisää riisi ja keitä noin 20 minuuttia välillä sekoittaen.

Lisää keittoon porkkana ja papu ja keitä vielä 10 minuuttia.

Mausta keitto ja lisää kypsät broilerisuikaleet ja ruokakerma.

Kuumenna ja tarkista maku

Lähteet: YLE Etelä-Karjala