Herra Ylppö suoraan listaykköseksi

Harjavaltalaistaustainen Herra Ylppö ja hänen Ihmiset -yhtyeensä on noussut Suomen albumilistan kärkeen. Tuore "Pojat ei tanssi" -levy nousi myydyimmäksi viime viikon kuudennelta sijalta.

Herra Ylppö & Ihmiset
Herra Ylppö ja Ihmiset
Sony Music

Herra Ylppö & Ihmiset nousivat ensimmäisellä viralllisella listaviikollaan suoraan kärkeen syrjäyttäen listaa dominoineen saksalaisen The Baseballsin. Pojat ei tanssi -albumi julkaistiin viikko sitten, ja se nousi julkaisupäivänä listalle pelkkien ennakkomyyntien perusteella.

Herra Ylppö oli itse listaykkösestä erittäin iloinen.

- Listaykkönen on aina upea asia. Siinä ei ole varaa mutinaan tai jossitteluun. Ykkönen on ykkönen. Ei tätä montaa kertaa elämässä koe. Viime viikollahan kävi niin, että levy noteerattiin listoille ikäänkuin vahingossa, vaikka levy oli ollut kaupoissa vain päivän. Silloin pääsimme yhden päivän myynnillä sijalle 6. ja Rumban listan ykköseksi. Nyt kun levy on ollut kaupoissa ensimmäisen kokonaisen viikon, saimme sen mitä todella toivoimme.

Satakuntalaista pessimistisyyttä

Samalla Ylppö pohtii listaohjelmien katoamista.

- Mutta koska olen satakuntalainen on tästäkin löydettävä jotain negatiivista. Hieman nimittäin harmittaa ettei enää ole television Lista-ohjelmaa. Tätä ei nyt voi jakaa samalla tavalla. Kukaan tuskin onnittelee, kun listaa ei julkaista missään isommassa mediassa. Viime levyn kohdalla kävi niin, että meidän Sata Vuotta -levy meni ykköseksi ja Kauko Röyhkä tuli kakkoseksi. Silloin olimme naapureita ja lähdimme yhdessä oluelle. Nyt täytyy lähteä yksin.

Herra Ylppö & Ihmiset julkaisi debyyttilevyn Sata vuotta helmikuussa 2008. Albumi meni tuolloin suoraan virallisen albumilistan ykköseksi ja myi saman vuoden syksynä kultaa. Debyytti oli niin arvostelu- kuin myyntimenestyskin. Herra Ylppö & Ihmiset voittivat Vuoden debyyttialbumin Emma-patsaan.

Herra Ylppö & Ihmiset esiintyy kevään mittaan Satakunnassa useaan otteeseen. Yhtye saapuu Kokemäelle 13.3, Poriin 25.3, Euraan 17.4, Raumalle 23.4. Kevään kiertue päättyy Harjavallan keikkaan, joka järjestetään 5. kesäkuuta.

Satakunnan Radiossa herra Ylpön haastattelu kuullaan perjantaina klo 13.15.

Lähteet: YLE Satakunta