Keijo Tamminen kiipesi Kilimanjarolle - kuvagalleria

Suomussalmelainen valloitti Afrikan korkeimman vuoren, 5895m, Tansaniassa 60-vuotislahjanaan. Kilimanjaron huipulta näki "uuden maailman".

Kilimanjaro
Kilimanjaron vuori.
Kilimanjaro on Afrikan korkein vuori.

- Me olimme oppaani kanssa huipulla noin 20 minuuttia. Näky oli vaikuttava, tuntui, että siinä on edessä ihan uusi maailma.

Keijo Tamminen osti itselleen 60-vuotislahjaksi matkan Afrikan korkeimmalle vuorelle, ja kotipitäjästä Suomussalmelta Tamminen lähti matkaan joulukuun puolivälissä.

Kilimanjaron huipulle hän nousi 22. joulukuuta aamuna paikallista aikaa klo 8.

- Jos viimeisen etapin kiipeämiseen meni noin kahdeksan tuntia, niin alas tultiin viidessä tunnissa. Juoksujalkaa tultiin laavahiekankin yli.

Viimeinen nousu yöaikaan

Tamminen taittoi viimeisen nousun Kilimanjaron huipulle yöllä kirkkaan tähtitaivaan alla. Huipulle pääsy on ajoitettu auringonnousuun, jonka näkisi vuoren laelta sinne päästyään.

- Aivan sitä auringonnousua ei nähty, mutta kun nousimme ihan huipulle, niin pilvet jäivät alapuolellemme ja aurinko paistoi kirkkaasti.

Tamminen taittoi matkaansa myös vasta sataneen lumen päällä.

- Ei sitä paljoa ollut, mutta se oli selkeästi satanut vastikään.

Muistot ja elämykset etusijalla

Tamminen kertoi ennen vihonviimeistä pinnistystään huipun saavuttaakseen ajatelleensa, ettei ehkä jaksakaan korkeimmalle laella saakka.

- Se oli ensimmäinen tunne, että minä onnistuin!

Kilimanjaron kiipeäjä suosittelee eri kulttuureihin tutustumista kaikille.

- Se on se matkailun rikkaus, että näkee miten muut ihmiset elävät ja sieltä jää niitä muistoja, Tamminen kertoo, ja paljastaa, että mukaan jäi myös noin 250 valokuvaa.

Lähteet: YLE Kainuu