Ennätyksellinen Picasso -näyttely päättyy

Ateneumin taidemuseon historian suosituin näyttely päättyy tänään torstaina. Picasso-näyttelyn kävijämäärä rikkoi aikaisemman Edelfelt-näyttelyn 305 000 kävijän ennätyksen.

kulttuuri
Mies menossa Picasso-näyttelyyn.
YLE

1900-luvun nimekkäimpiin maalareihin kuuluvan Pablo Picasson teokset ovat kiinnostaneet suomalaisia. Näyttelyssä on ollut tungosta näyttelyn viimeinäkin päivinä. Näyttelyn päiväkävijämäärät ovat vaihdelleet parhaimmillaan 2 000 - 4 000 välillä. Viimeisenä päivänä näyttelyn näki miltei 6 800 ihmistä.

Nyt kahtena viimeisenä päivänä Ateneum on ollut yleisölle avoinna poikkeuksellisesti aina puoleen yöhön saakka.

- Jokainen näyttely on uniikki ja jokaisesta näyttelystä oppiikin aina jotain uutta. Meille Ateneumissa suurin oppi tästä näyttelystä on varmasti ollut se, että tällaista voi tehdä, että tämä on mahdollista. Se antaa uskoa tulevaisuudelle, toteaa Ateneumin taidemuseon johtaja Maija Tanninen-Mattila.

Picasso-näyttelyn suurin anti museolle oli Tanninen-Mattilan mukaan kuitenkin se, että museo sai näyttelyn myötä kokonaan uutta yleisöä.

- Samalla kansa äänesti jaloillaan hyvännäyttelyn puolesta ja tämä on todistanut, että tällainen suurnäyttely voi olla myös taloudellisesti kannattava, sanoo Tanninen-Mattila tyytyväisenä.

Picasso toi kävijäennätyksen

Suuren suosion vuoksi kolmen viikon jatkoajan saanut näyttely päättyy tänään torstaina.

Picasson ansiosta Ateneum saavutti viime vuonna myös uuden kokonaiskävijäennätyksensä, kun museon kävijämäärä kohosi 380 000:een.

Keväällä Ateneumissa on tarjolla muun muassa Kaj Bremerin valokuvanäyttely sekä Kaupungin naiset -niminen näyttely, jossa tarkastellaan 1910-luvun Helsinkiä naisnäkökulmasta.

Lähteet: YLE Uutiset