1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rautatieliikenne

Junamatkojen uusi oheispalvelu hämmästyttää

Junassa matkustaville on kehitelty hiljattain uusi oheispalvelu. Keskiviikkoisin Oulu-Seinäjoki -välisessä junassa toimii hieroja, joka tarjoaa viidentoista minuutin niska-hartia -hierontaa.

Kuva: YLE / Eeva Huovinen

VR:llä kolmisenkymmentä vuotta työskennellyt veturinkuljettaja Reijo Muhola tekee hierojan töitä varsinaisen päätyönsä ohessa. Reijo Muholan mukaan idea junahierontaan sikisi hiljattain hierontakoulutuksessa.

- Kanssaihmisten kanssa juttelin asiasta, niin kaikki sanoivat, että idea on mahtava. Ei muuta kun kokeilemaan. Koko ajan on tullu kannustavaa tukea ja nyt sitten ollaan kokeilemassa.

Idea otettiin VR:llä positiivisesti vastaan ja hytti irtosi hierojayrittäjän käyttöön kerran viikossa. Samankaltaista oheispalvelua ei VR:llä ole aiemmin ollut.

- Kyllä tämä aikalailla taitaa ainutkertaista Suomessa ja maailmallakin olla, Muhola arvioi.

Junassa tarjolla myös hierontaa

Junakuulutus uudesta palvelusta hämmentää matkustajia. 25:n euron arvoiset hieronnat ovat kuitenkin käyneet kaupaksi, kunhan matkustajat ovat hetken aikaa totutelleet ajatukseen.

Bo-Erik Wikström ajatteli aluksi, että kysymys on piilokamerasta.

- Mutta kun niska oli jumissa hiihtämisen takia, niin käytin hyväkseni. Voi sanoa, että olo parani huomattavasti.

Hauska idea kiinnosti myös Helena Juslénia.

- Sen takia minä tähän osallistuin, kun tämä tuntui niin hauskalta. Kerta kaikkiaan hyvä liikeidea, Juslén arvioi.

VR saa silloin tällöin ideoita asiakkailtaan uusista palveluista. Ideoista hauskimmat eivät kuitenkaan useimmiten ole toteutuskelpoisia.

- Parturiakin on ehdotettu. Parturi on ehkä huono siinä mielessä, että juna heiluu ja liikkuu. Leikkauksen jälkeen kampaukseen voi syntyä varsinainen rautatie-look, hieroja-veturinkuljettaja naurahtaa.