1. yle.fi
  2. Uutiset

Kauhajokelainen poliisi vapautettiin syytteistä

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on todennut Kauhajoen ampujalle aseen jäättäneen poliisin syyttömäksi. Käräjäoikeus antoi päätöksensä asiasta tänään. Nähtäväksi jää, jatkuuko asian käsittely muissa oikeusasteissa.

Kauhajoki
Seinäjoen ammattikorkeakoulun ravitsemisalan yksikössä Kauhajoella tapahtuneessa koulusurmassa kuoli yksitoista ihmistä.
Seinäjoen ammattikorkeakoulun ravitsemisalan yksikössä Kauhajoella tapahtuneessa koulusurmassa kuoli yksitoista ihmistä.Yle

KauhajokiKäräjäoikeuden mukaan rikoskomisario ei ollut syyllistynyt rikokseen, kun hän kuuli surmaajaa vain päivää ennen surmatekoja, mutta ei ottanut surmaajalta pois asetta.

Syyttäjä vaati rikoskomisariolle rangaistusta tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Omaiset vaativat poliisimiehelle rangaistusta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja kymmenestä kuolemantuottamuksesta. Omaiset vaativat valtiolta yhteensä lähes 900 000 euron vahingokorvauksia. Omaisten korvausvaatimukset komisariota ja valtiota vastaan hylättiin.

Omaiset ovat perjantai-illalla koolla ja päättävät illan aikana, valitetaanko tuomiosta hovioikeuteen.

Yksi käräjäoikeuden kolmesta tuomarista on jättänyt päätöksestä eriävän mielipiteen. Käräjätuomari Topi Kilpeläisen mielestä ase olisi pitänyt ottaa Saarelta pois.

Lähteet: YLE Pohjanmaa

Lue seuraavaksi