Röngän dekkarien oikeuksia on myyty kymmeneen maahan

Kirjailija Matti Röngän dekkarien käännösoikeuksia on myyty jo kymmeneen maahan. Röngän Viktor Kärppä -sarja on herättänyt lyhyessä ajassa valtavaa kiinnostusta maailmalla.

kulttuuri

Saksassa jo julkaistut kaksi ensimmäistä osaa hurmasivat kriitikot, ja Stilton Literary Agency on myynyt kirjojen käännösoikeuksia nyt reilun puolen vuoden aikana yhdeksään uuteen maahan.

Matti Rönkä sai pohjoismaisen Lasiavain-dekkaripalkinnon ensimmäisenä ja toistaiseksi ainoana suomalaisena vuonna 2007, ja hänen kaksi ensimmäistä romaaniaan ovat menestyneet Saksassa. Rönkää kiitetään vetävästä kielestä, huumorista ja teemojen ajankohtaisuudesta.

Sarjan päähenkilö, inkerinsuomalainen Viktor Kärppä on rajankävijä, joka elää lain ja laittomuuden, Suomen ja Venäjän sekä perhevelvoitteiden ja ystävänpalvelusten välimaastossa. Rönkä kuvaa päähenkilönsä Viktor Kärpän kautta ulkopuolisuutta asettuen heikompien puolelle.

Viimeisen vuoden aikana Viktor Kärppä on huomattu myös muualla Euroopassa. Stilton Literary Agency on myynyt kirjojen käännösoikeuksia nyt lyhyessä ajassa Hollantiin, Ranskaan, Italiaan, Tsekkiin, Slovakiaan, Puolaan, Unkariin, Ruotsiin ja Norjaan.

Lähteet: YLE Uutiset