Hyppää sisältöön

Snellman luopuu kamaran käytöstä

Pietarsaarelainen Snellman luopuu kamaran eli siannahan käytöstä tuotteissaan. Hiutaleiksi murskattu ja kuivattu siannahka on yleinen lihavalmisteiden raaka-aine.

Sianlihan heikon maineen takia Snellman haluaa korostaa tuotteittensa laatua. Yhtiön mukaan ratkaisu parantaa lämpimänä syötävien makkaroiden laatua. Yhtiön mukaan kamara sulaa alhaisissa lämpötiloissa ja siksi kuumennettaessa kamaraa sisältävä makkara on muita vetisempää.

Tutkimusten mukaan kamaran syöminen on täysin terveellistä, mutta siannahan syöminen kuulostaa epämiellyttävältä, yhtiössä todetaan. Kamaran käytön lopettaminen tuo yhtiölle jonkin verran lisäkustannuksia.

Kamaraa käytetään mm. lauantaimakkarassa ja maksamakkarassa. Muualla maailmassa kamarasta valmistetaan perunalastuja tai uppopaistettuja välipaloja.