Jättisuuri lottopotti napsahti yhdelle onnelliselle

Suomen kaikkien aikojen suurin lottopotti on mennyt yhdelle voittajalle, kun oikeita rivejä löytyi lauantain arvonnassa vain yksi kappale. Voittaja nettosi näin seitsemän miljoonaa euroa. Voittajarivi oli pelattu Kotkassa.

Kotimaa
Lottokupongin täyttöä.
YLE

Voittaja oli valinnut rivinsä itse ja pelannut sen Veikkauksen nettipelipalvelussa. Miljonääri ei ole vielä ollut yhteydessä Veikkaukseen.

Suurpotti sai ihmiset lottoamaan, mutta ei ennätystahdissa. Myyntiennätys syntyi viime syksynä, kun lottopotti nousi 6,9 miljoonaan euroon.

Edellinen jättisuuri lottopotti rikastutti kahta lottoajaa Kirkkonumella ja Lohjalla. Rivejä ruksitiin tuolloin yhteensä 18 miljoonan euron edestä. Myyntiä kasvatti osaltaan se, että lottonumerot arvottiin pyhäinpäivän vuoksi vasta sunnuntaina.

Tänään myyntiennätyksestä jäätiin, mutta silti tavalliseen lottoviikkoon verrattuna myynti tuplaantui. Lottoa myytiin 16,5 miljoonalla eurolla. Tavallisesti myynti on 8-10 miljoonaa euroa.

Taantuma on nipistänyt pelirahoja koko Euroopassa. Suomessakin Raha-automaattiyhdistyksen tulos laski viime vuonna edellisestä. Lottorahoja onnistuttiin kuitenkin kasvattamaan uudistuksilla Jokerissa ja Loton plusriveillä.

Lotto on edelleen suomalaisten suosikkipeli ennen Kenoa ja Pitkävetoa. Suomalainen lottosi viime vuonna keskimäärin 96 eurolla.

Lähteet: YLE Uutiset