1. yle.fi
  2. Uutiset

Hollywoodin ulkopuolisia elokuvia palkittiin Sundance-festivaaleilla

Nuoresta naisesta ja tämän taistelusta perheensä pitämiseksi yhdessä kertova elokuva Winter's Bone on palkittu parhaana draamaelokuvana Sundance-elokuvafestivaaleilla Yhdysvalloissa. Parhaana dokumenttielokuvana palkittiin elokuva Restrepo. Se kertoo yhden joukko-osaston vuodesta Afganistanissa.

Ulkomaat
Debra Granik Sundance-elokuvafestivaalien palkintojenjakotilaisuudessa.
Winter's Bone-elokuvan ohjaaja Debra Granik vastaanotti parhaan draamaelokuvan palkinnon Sundance-elokuvafestivaaleilla lauantaina.George Frey / EPA

Draama-palkinnon lisäksi Winter's Bone palkittiin parhaasta käsikirjoituksesta.

Restrepo-elokuvan ovat tuottaneet ja ohjanneet Tim Hetherington ja Sebastien Junger. Winter's Bone -elokuvan on ohjannut Debra Granik ja sen ovat käsikirjoittaneet Debra Granik ja Anne Rossellini.

Sundance-elokuvafestivaalit on Hollywoodin isojen elokuvatehtaiden ulkopuolella tuotettavien elokuvien juhla. Sen taustalla on näyttelijä Robert Redfordin Sundance Institute.

Festivaalit pidetään Utahissa.

Utahin juhlille kootaan yhteen Hollywoodin ulkopuolella tuotettuja pienten budjettien elokuvia. Myös ns. taide-elokuvat ja Yhdysvaltain ulkopuolella tuotetut elokuvat ovat juhlilla hyvin esillä.

Lähteet: Reuters, YLE Uutiset

Lue seuraavaksi