1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Poliisi teki ratsian viiteen moskeijaan Saksassa

Saksan poliisi teki tammikuun lopussa ratsian useisiin moskeijoihin ja rukoushuoneisiin. Ratsioissa takavarikoitiin kirjoja, jotka kehottavat avioliiton sisäiseen väkivaltaan naisia kohtaan.

Poliisi teki ratsian viiden moskeijan lisäksi rukoushuoneisiin, painotaloihin sekä kolmen uskonoppineen kotiin, kertoo saksalaislehti Die Welt.

Viranomaiset etsivät saudiarabialaista Naiset islamin suojeluksessa -nimistä opaskirjaa, jonka mukaan naisen pahoinpitely on hyväksyttävä kurinpitomenetelmä avioliitossa. Kirja kiellettiin Saksassa vuosi sitten, koska sen sisällön katsotaan yllyttävän väkivaltaan ja olevan vaaraksi nuorille.

Pahoinpitely "äärimmäinen kurinpitokeino"

Kirjan mukaan naisen pahoinpitely on kiellettyä, mutta sitä voidaan käyttää äärimmäisenä keinona, jos vaimo ei muuten tottele aviomiestään.

Pahoinpitelyssä ei kirjan mukaan saa kuitenkaan rikkoa luita, aiheuttaa ruhjeita tai mustelmia vartaloon tai vahingoittaa kasvoja. Kirjan mukaan kurinpitokeino sopii niin dominoiville kuin alistuville vaimoillekin, koska nämä naiset "nauttivat pahoinpitelystä".

Entinen ammattinyrkkeilijä jakoi kirjoja

Ratsioita tehtiin ympäri Saksaa Baden-Württembergissä, Baijerissa, Berliinissä, Hessessä, Saksissa ja Ala-Saksissa sekä Nordrhein-Westfalenissa. Poliisi takavarikoi kirjojen lisäksi tietokoneita ja tiedonsiirtovälineitä.

Poliisin mukaan kirjoja jaettiin yleisissä tilaisuuksissa ja niitä sai tilata postimyynnistä. Saksassa niitä tavattiin ensi kertaa viime heinäkuussa Stuttgartissa imaami Abu Hamzan tilaisuudessa, kertoo televisioyhtiö Südwestrundfunk verkkosivuillaan.

Abu Hamza -nimeä nykyisin käyttävä entinen ammattinyrkkeilijä Pierre Vogel kääntyi muslimiksi ja kannattaa muun muassa sharialain käyttöönottoa Saksassa. Hän saarnaa erityisesti nuorille ja ylläpitää kahden muun uskonoppineen kanssa kiisteltyä Kutsu paratiisiin -verkkosivua.