1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Peugeot Citroënin ja Hondan malleja kutsutaan tarkastettavaksi

Peugeot Citroën ja Honda aikovat kehottaa kuluttajia tuomaan tietyt automallit tarkastettavaksi turvallisuusongelmien vuoksi. Peugeot Citroënin ongelmat liittyvät Toyotan massiiviseen tarkastuskutsuun.

Ulkomaat

Ranskalainen autoyhtiö Peugeot Citroën kutsuu tarkastettavaksi Peugeot 107 - ja Citroën C1 -mallit. Autot valmistetaan samalla tshekkiläistehtaalla, jolla kootaan myös Toyotan Aygo-mallia.

Toyota ilmoitti tällä viikolla joutuvansa kutsumaan ylimääräiseen korjaukseen autoja, joissa on kaasupoljinvika. Lauantaina takaisinkutsuttavien ajoneuvojen määrä oli maailmanlaajuisesti kasvanut jo 7,5 miljoonaan.

Myös japanilainen autoyhtiö Honda kutsuu autoja tarkastettavaksi. Takaisinkutsu koskee vuoden 2007 - 2008 Fit-mallia, joka tunnetaan Euroopan markkinoilla Jazz-nimellä. Maailmanlaajuisesti lähes 650 000 viistoperämallin autoa halutaan tarkastaa ikkunamekanismin kuumentumisongelman vuoksi.

Mekanismin on havaittu ylikuumentuvan kosketuksessa veteen, ja asiakkaita kehotetaan pitämään ikkunat kiinni vesi- tai lumisateessa ajettaessa.

Elokuussa Honda veti myynnistä 440 000 autoa Yhdysvaltain markkinoilta turvatyynyssä olevan vian vuoksi.

Lähteet: AP, AFP, YLE Uutiset

Lue seuraavaksi