1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Ei niin onnellinen autonomistaja

Huomasin toissaviikolla olevani yhtäkkiä kahden auton omistaja. Ajoneuvorekisterikeskuksesta tuli kaksikin kirjettä, joissa todettiin, että hallussani oleva Peugeot vuosimallia 1991 on asetettu käyttökieltoon ja että neljänkympin edestä pitäisi maksaa jäljellä olevia veroja.

Yle Uutisten artikkeliarkisto
kuvaaja: Minna Isotalo

Kirjeissä nimi oli oikein, osoite väärin, mutta postissa tai jossain oli oikeakin osoite kuoreen lätkäisty. Mikäs siinä, mutta koskaan en tuollaista ysiykkösen Peugeottia ole ostanut, vastaanottanut saati edes nähnyt.

Ei muuta kuin soitto Ajoneuvorekisterikeskukseen. Ystävällinen asiakaspalvelija kuunteli asiani ja pyysi soittamaan toiseen keskuksen numeroon. Kerroin saman kuvauksen asioiden tilasta ja tämä asiakaspalvelija puolestaan pyysi soittamaan takaisin edelliseen numeroon. Sieltä sitten lopulta todettiin, että suunnaksi kannattaa nyt ottaa poliisiasema, jossa vapaamuotoisella paperilla käyn kiistämässä, että koskaan tuollaista autoa olisin omistanut.

Konstaapelit tarkistivat ajoneuvon tiedot ja omistushistorian. Nimeni sieltä tosiaan löytyi. Kävi lisäksi ilmi, että auto maannee todennäköisesti jo Topinojan kaatopaikalla hylättyjen autojen hautausmaalla. Sanoivat, että tässä on mahdollisesti kyse vilunkipelistä eli joku haluaa kepulikonstein vältellä erääntyneitä veroja.

Tämän perään poliisit totesivat, että Ajoneuvorekisterikeskuksen antama ohje poliisiasemalla kiistosta on virheellinen – totesivat että asia on hoidettava katsastusasemalla.

Ei muuta kuin katsastusasemalle.

Siellä tilailivat papereita ja soittivat perään, että kiemuraista on ja lähettivät Ajoneuvorekisterikeskuksen minulle, tosin alkuperäisesti väärään osoitteeseen, toimitetun laskun siihen alkuperäiseen osoitteeseen, joka kuoressa oli ollut… Ja koko vyyhti on edelleen purkautumatta. Jatkokertomuksen paikka siis.

Mutta tässä ajatuskuplassa kuitenkin jo totean, että jos jollakulla nyt on hirveä hinku vältellä omia ajoneuvoverojaan ja luovuttaa minulle auton, niin sovitaanko pelisäännöt!

Auto saisi mieluiten olla tältä vuosituhannelta ja ajokelpoinen. Väri voi olla mikä tahansa kunhan on musta. Alumiinivanteet olisivat kiva lisä, ja jos vain mahdollista niin tankki jos ei täynnä niin ainakin puolillaan. KIITOS!

Lähteet: Sami Tammi /YLE Turku

Lue seuraavaksi