1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. NHL

NHL harjoitusotteluiden pelipaikat vielä varmistamatta

Ensi syksyksi Suomeen kaavailtujen NHL -pelien harjoitusottelupaikat ovat vielä epäselvät. Eräiden lehtitietojen mukaan Minnesotan Wildin harjoituspeli Turussa olisi jo varma.

NHL
Mikko Koivu sai 200 pistettä täyteen yön NHL-kierroksella.
Mikko Koivu sai 200 pistettä täyteen yön NHL-kierroksella.YLE

Neuvottelut harjoituspeleistä ovat kuitenkin vielä kesken, toteaa tapahtuman järjestämisessä mukana oleva Jokereiden toimitusjohtaja Keijo Säilynoja.

Joukkueetkaan eivät Säilynojan mukaan ole vielä varmistuneet, mutta aika lähellä hänen mukaansa on Minnesota Wildin ja Carolina Hurricanesin Suomen vierailu.

Säilynojan mukaan Suomessa melko varmasti pelataankin NHL-kauden avaus ja ainakin yksi harjoituspeli, mutta missä, sitä ei ole vielä päätetty.

- Täyttä varmuutta ei NHL -peleistä vielä ole, mutta äärimmäisen todennäköisesti ne pelataan. Se taas käytännössä tarkoittaa todennäköisesti yhtä harjoitusottelua, mutta pelataanko se Helsingissä, Turussa vain jossain muualla ei vielä ole varmaa.

Peli olisi onnenpotku Turulle

Mikäli Minnesota Wild Turkuun tulisi, olisi se onnenpotku Turkuhallille, arvioi hallin toimitusjohtaja Anu Kurkilahti.

- Asiahan on vielä aivan alkuvaiheissa, eli siinä mielessä meillä ei ole asiaan enemmän kommentoitavaa. Jos NHL-tähdet saadaan tänne pelaamaan, mikä sen parempi Turulle ja turkulaisille jääkiekon ystäville.

Mikäli Turku pelin haluaa, pitää niistä maksaa NHL:lle ja NHL:n pelaajayhdistykselle. Summa on sekin tosin Jokereiden toimitusjohtajan Keijo Säilynojan mukaan vielä auki.

- Tämäkin selviää viikon, viimeistään kahden viikon sisällä, Säilynoja kertoo aikataulusta.

Säilynojan mukaan harjoitusotteluun liittyy tietysti aina pieni taloudellinen riski, koska liput pitää saada myytyä. Hänen mielestään riski on kuitenkin pieni, varsinkin jos Mikko Koivun kipparoima Minnesota Wild pelaisi harjoitusottelun Turussa.

Harjoitusottelun vuoksi Turkuhallin kaukaloon ei tarvitsisi tehdä muutoksia. Joitakin mainoksia ja NHL -tuomarit peliin tulisi.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi